Bouil­la­bais­se (vis­soep)

Beroemde Franse vissoep met wel drie verschillende soorten vis.

(156)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Beroemde Franse vissoep met wel drie verschillende soorten vis. 4 personen
3 156

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel en snipper de uien en knoflook fijn. Was de prei en snijd in dunne ringen. Kruis de tomaten in, dompel ze onder in kokend water, spoel ze af met koud water, ontvel, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes. Boen de sinaasappels schoon en snijd met een dunschiller 1 stukje van 4 cm af.
  2. Verhit de olie in de pan en fruit de knoflook, ui en prei ca. 2 min. Voeg de tomaat, tomatenpuree en fond toe en breng aan de kook. Verkruimel het bouillontablet erboven. Voeg de laurier, tijm, sinaasappelschil en saffraan toe en kook de soep ca. 15 min. zachtjes.
  3. Snijd intussen de kabeljauw en rouget barbet in blokjes. Voeg de Pernod en visblokjes aan de soep toe en houd ca. 5 min. tegen de kook aan. Verwijder de laurier, tijm en sinaasappelschil en breng de soep op smaak met peper en tabasco.
  4. Verdeel de fruits de mer over de borden en schep de hete soep erover.

combinatietip:

Lekker met in olie gebakken stokbrood en rouille.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 905 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Frankrijk

Bouillabaisse (vissoep)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bouil­la­bais­se (vis­soep)

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 prei

Pel en snipper de uien en knoflook fijn. Was de prei en snijd in dunne ringen.

2
2
  • 2 tomaten

Kruis de tomaten in, dompel ze onder in kokend water, spoel ze af met koud water, ontvel, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes.

3
3
  • 1 sinaasappel

Boen de sinaasappels schoon en snijd met een dunschiller 1 stukje van 4 cm af.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 760 ml visfond

Verhit de olie in de pan en fruit de knoflook, ui en prei ca. 2 min. Voeg de tomaat, tomatenpuree en fond toe en breng aan de kook.

5
5
  • 1 visbouillontablet
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes tijm
  • 0.05 g saffraan

Verkruimel het bouillontablet erboven. Voeg de laurier, tijm, sinaasappelschil en saffraan toe en kook de soep ca. 15 min. zachtjes.

6
6
  • 100 g kabeljauwfilet
  • 200 g roodbaarsfilets
  • 1 el Pernod

Snijd intussen de kabeljauw en rouget barbet in blokjes. Voeg de Pernod en visblokjes aan de soep toe en houd ca. 5 min. tegen de kook aan.

7
7

Verwijder de laurier, tijm en sinaasappelschil en breng de soep op smaak met peper en tabasco.

8
8
  • 150 g fruits de mer

Verdeel de fruits de mer over de borden en schep de hete soep erover.

combinatietip:

Lekker met in olie gebakken stokbrood en rouille.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.