Toro (pi­kan­te vis­soep)

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 25

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Knoflook pellen en fijn snijden. Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en met mesje ontvellen. Tomaten in kleine blokjes snijden. Peper wassen, in de lengte halveren en zaadjes verwijderen. Peper in kleine stukjes snijden. Mosselen grondig wassen in bak met koud water. Kapotte schelpen en schelpen die na tik op aanrecht niet sluiten, weggooien.
  2. In grote pan olie verhitten. Ui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook en peperstukjes even meebakken. Tomaat en paprikapoeder erdoor roeren. Fond, bouillonblokje, 1 dl water, wijn en tijm toevoegen en geheel aan de kook brengen. Mosselen toevoegen en ca. 5 minuten koken tot schelpen open zijn. Intussen kabeljauw in stukjes snijden en aan soep toevoegen. Soep ca. 5 minuten tegen de kook aanhouden en kabeljauw laten garen. Soep op smaak brengen met zout en peper en tijm verwijderen. Peterselie fijn knippen en over soep strooien. Direct serveren met geroosterd (stok)brood en eventueel een frisse salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Frankrijk 2

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.