Piz­za cal­zo­ne

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 605 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
    • 15 min. oventijd
(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 71

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de gist en het suiker in een kom en roer er 50 ml (per 4 personen) van het water door. Laat 5 min. rusten op een warme, tochtvrije plek. Meng ondertussen in een kom de bloem met het zout en schenk er het gistmengsel, de helft van de olie en de rest van het water bij. Kneed in 8 min. tot een soepel deeg dat droog aanvoelt. Vet de binnenkant van een grote kom in met olie. Leg het deeg erin en laat afgedekt met een vochtige theedoek 1 ½ uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
  2. Verwarm de oven voor op 250 ºC. Snijd de knoflook fijn en ris de blaadjes van de tijm. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Laat de artisjokken uitlekken en snijd in kwarten. Snijd de ham in reepjes en halveer de romaatjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en tijm 1 min. Voeg de champignons toe en bak 3 min. mee. Voeg de artisjokken, ham en romaatjes toe. Verwarm nog 2 min. en neem de pan van het vuur.
  3. Duw het deeg plat en snijd doormidden. Bestuif de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot 2 dunne ronde lappen. Verdeel het ham-groentemengsel over de helft van elke pizza, laat 1 cm van de rand vrij. Snijd de mozzarella in stukjes en beleg de pizza ermee en vouw dubbel. Druk de randen aan en vouw naar binnen. Leg de pizza's op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak net onder het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin.

combinatietip:

Lekker met rucolasalade. Kijk elders op allerhande.nl voor een recept voor rucolasalade.

video

Piz­za­deeg ma­ken

Instructievideo - 02:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pizza calzone

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Piz­za cal­zo­ne

1
1
  • 7 g gist
  • 1 tl witte basterdsuiker
  • 50 ml lauwwarm water

Doe de gist en het suiker in een kom en roer er het water door. Laat 5 min. rusten op een warme, tochtvrije plek.

2
2
  • 250 g bloem
  • 1 tl zout
  • 2 el olijfolie
  • 150 ml lauwwarm water

Meng ondertussen in een kom de bloem met het zout en schenk er het gistmengsel, de olie en het water bij.

3
3
  • 2 el olijfolie

Kneed in 8 min. tot een soepel deeg dat droog aanvoelt. Vet de binnenkant van een grote kom in met olie.

4
4

Leg het deeg erin en laat afgedekt met een vochtige theedoek 1 ½ uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.

5
5

Verwarm de oven voor op 250 ºC.

6
6
  • 2 tenen knoflook
  • 8 g tijm
  • 250 g kastanjechampignons

Snijd de knoflook fijn en ris de blaadjes van de tijm. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten.

7
7
  • 400 g artisjokharten
  • 150 g yorkham
  • 250 g romaatjes

Laat de artisjokken uitlekken en snijd in kwarten. Snijd de ham in reepjes en halveer de romaatjes.

8
8
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en tijm 1 min. Voeg de champignons toe en bak 3 min. mee.

9
9

Voeg de artisjokken, ham en romaatjes toe. Verwarm nog 2 min. en neem de pan van het vuur.

10
10
  • 2 g bloem

Duw het deeg plat en snijd doormidden. Bestuif de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot 2 dunne ronde lappen.

11
11

Verdeel het ham-groentemengsel over de helft van elke pizza, laat 1 cm van de rand vrij.

12
12
  • 125 mozzarella

Snijd de mozzarella in stukjes en beleg de pizza ermee en vouw dubbel. Druk de randen aan en vouw naar binnen.

13
13

Leg de pizza's op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak net onder het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin.

combinatietip:

Lekker met rucolasalade. Kijk elders op allerhande.nl voor een recept voor rucolasalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.