Piz­za al­la na­po­leta­na

Een van de lekkerste pizza's uit Italië. Vol van smaak door de kappertjes en ansjovis.

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een van de lekkerste pizza's uit Italië. Vol van smaak door de kappertjes en ansjovis. 4 personen
2 50

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukentouw

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng voor het pizzadeeg de bloem, de helft van de olie, gist, suiker en het zout met het lauwwarme water in een grote kom. Kneed in 5 min. tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 4 ballen en bestuif deze royaal met bloem. Laat op een warme plaats, losjes afgedekt met vershoudfolie, 1 uur rijzen.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olijfolie in een hapjespan. Fruit op laag vuur de ui en de knoflook 5 min. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook. Bind de kruiden vast met keukentouw en voeg toe. Laat 25 min. koken op laag vuur. Roer regelmatig met een houten lepel. Druk de tomaten stuk. Neem de kruiden uit de pan. Voeg peper en eventueel zout toe.
  3. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Kneed de deegballen door en rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot 4 pizzabodems met Ø 30 cm. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en leg op elke bakplaat 1 pizzabodem. Snijd de mozzarella in gelijke blokjes. Verdeel de helft van de tomatensaus en mozzarella over de twee bodems, doe hetzelfde met de uitgelekte ansjovis en kappertjes. Bak de pizza's ca. 25 min. boven elkaar in de oven. Wissel halverwege van plaats. Maak zo nog twee pizza's.

bereidingstip:

Bereid de tomatensaus maximaal 2 dagen van tevoren. Bewaar in de koelkast.

video

Piz­za­deeg ma­ken

Instructievideo - 02:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.000 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 137 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.575 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Pizza alla napoletana

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Piz­za al­la na­po­leta­na

1
  • 700 g Tipo 00 bloem
  • 2 el olijfolie
  • 7 g gedroogde gist
  • 2 tl suiker
  • 2 tl zout
  • 400 ml kraanwater

Meng voor het pizzadeeg de bloem, olie, gist, suiker en het zout met het lauwwarme water in een grote kom. Kneed in 5 min. tot een soepel deeg.

2

Verdeel het deeg in 4 ballen en bestuif deze royaal met bloem. Laat op een warme plaats, losjes afgedekt met vershoudfolie, 1 uur rijzen.

3
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit op laag vuur de ui en de knoflook 5 min.

5
  • 800 g gepelde tomaten
  • 20 g Italiaanse kruiden

Voeg de tomaten toe en breng aan de kook. Bind de kruiden vast met keukentouw en voeg toe. Laat 25 min. koken op laag vuur.

6

Roer regelmatig met een houten lepel. Druk de tomaten stuk. Neem de kruiden uit de pan. Voeg peper en eventueel zout toe.

7

Verwarm de oven voor op 220 ºC.

8

Kneed de deegballen door en rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot 4 pizzabodems met Ø 30 cm.

9
  • 2 bollen mozzarella

Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en leg op elke bakplaat 1 pizzabodem. Snijd de mozzarella in gelijke blokjes.

10
  • 50 g ansjovisfilets in olijfolie
  • 55 g kappertjes groot

Verdeel de helft van de tomatensaus en mozzarella over de twee bodems, doe hetzelfde met de uitgelekte ansjovis en kappertjes.

11

Bak de pizza's ca. 25 min. boven elkaar in de oven. Wissel halverwege van plaats. Maak zo nog twee pizza's. Lekker!

bereidingstip:

Bereid de tomatensaus maximaal 2 dagen van tevoren. Bewaar in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.