Piz­za mar­g­heri­ta

(118)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 118

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukentouw

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kneed voor het pizzadeeg de bloem, olie, gist, suiker en het zout met het lauwwarme water ineen grote kom in 5 min. tot een soepel deeg. Verdeel in ballen, een per persoon, en bestuif ze royaal met bloem. Laat op een warme plaats 1 uur rijzen.
  2. Maak ondertussen de tomatensaus. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit op laag vuur de ui en knoflook 5 min. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook. Bind de kruiden samen met keukentouw en voeg toe. Laat 25 min. zacht koken op laag vuur. Roer regelmatig met een houten lepel. Druk de tomaten stuk. Neem de kruiden uit de pan. Voeg peper en eventueel zout toe.
  3. Verwarm de oven voor op 220 °C. Kneed de deegballen door. Rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot pizzabodems met Ø 30 cm. Leg op twee bakplaten met bakpapier elk 1 bodem. Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel de tomatensaus, mozzarella en tomaten over de pizzabodems.
  4. Bak de pizza's ca. 25 min. boven elkaar in de oven. Wissel halverwege van plaats. Snijd het basilicum in reepjes. Haal de pizza's uit de oven en verdeel het basilicum erover. Serveer direct. Maak zo nog twee pizza's.

bereidingstip:

Met een pizzasteen wordt de bodem krokanter. Bak de pizza's dan stuk voor stuk.

video

Piz­za­deeg ma­ken

Instructievideo - 02:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.075 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 156 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pizza margherita

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Piz­za mar­g­heri­ta

1
1
  • 700 g Tipo 00 bloem
  • 2 el olijfolie
  • 7 g gedroogde gist
  • 2 tl suiker
  • 2 tl zout
  • 400 ml kraanwater

Kneed voor het pizzadeeg de bloem, olie, gist, suiker en het zout met het lauwwarme water ineen grote kom in 5 min. tot een soepel deeg.

2
2

Verdeel in ballen, een per persoon, en bestuif ze royaal met bloem. Laat op een warme plaats 1 uur rijzen.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui

Maak ondertussen de tomatensaus. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan. Fruit op laag vuur de ui en knoflook 5 min.

5
5
  • 800 g gepelde tomaten

Voeg de tomaten toe en breng aan de kook.

6
6
  • 20 g Italiaanse kruiden

Bind de kruiden samen met keukentouw en voeg toe. Laat 25 min. zacht koken op laag vuur. Roer regelmatig met een houten lepel.

7
7

Druk de tomaten stuk. Neem de kruiden uit de pan. Voeg peper en eventueel zout toe.

8
8

Verwarm de oven voor op 220 °C.

9
9

Kneed de deegballen door. Rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot pizzabodems met Ø 30 cm. Leg op twee bakplaten met bakpapier elk 1 bodem.

10
10
  • 2 bollen mozzarella
  • 180 g halfgedroogde tomaatjes

Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel de tomatensaus, mozzarella en tomaten over de pizzabodems.

11
11

Bak de pizza's ca. 25 min. boven elkaar in de oven. Wissel halverwege van plaats.

12
12
  • 15 g basilicum

Snijd het basilicum in reepjes. Haal de pizza's uit de oven en verdeel het basilicum erover. Serveer direct. Maak zo nog twee pizza's.

bereidingstip:

Met een pizzasteen wordt de bodem krokanter. Bak de pizza's dan stuk voor stuk.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.