Cous­cous met pit­ti­ge gar­na­len

(210)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 210

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de garnalen ontdooien. Doe de couscous in een ruime schaal. Schenk het kokende water erbij. Dek af met een deksel en laat 10 min. staan. Pel ondertussen de garnalen en laat de staartjes zitten. Haal het darmkanaal eruit. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  2. Doe de verse kruidenblaadjes in een hoge beker. Boen de limoen, rasp de schil en pers de vrucht uit. Voeg samen met de olie toe aan de beker. Pureer met de staafmixer tot een kruidenolie. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook, rode peper en garnalen 5 min. Schep regelmatig om.
  3. Roer de couscous los met een vork en meng de kruidenolie erdoor. Snijd de tomaat in partjes en de bosui in dunne ringetjes. Snijd de blaadjes van de waterkers grof. Schep de tomaat, waterkers en bosui door de couscous. Verdeel de garnalen erover en serveer.

combinatietip:

Lekker met een groene salade met rode ui.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Couscous met pittige garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met pit­ti­ge gar­na­len

1
1
  • 300 g reuzegarnalen
  • 300 g couscous
  • 350 ml kokend water

Laat de garnalen ontdooien. Doe de couscous in een ruime schaal. Schenk het kokende water erbij. Dek af met een deksel en laat 10 min. staan.

2
2

Pel ondertussen de garnalen en laat de staartjes zitten. Haal het darmkanaal eruit.

3
3
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

4
4
  • 20 g Italiaanse kruidenmix
  • 2 limoenen

Doe de verse kruidenblaadjes in een hoge beker. Boen de limoen, rasp de schil en pers de vrucht uit.

5
5
  • 6 el olijfolie

Voeg samen met de olie toe aan de beker. Pureer met de staafmixer tot een kruidenolie.

6
6
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook, rode peper en garnalen 5 min. Schep regelmatig om.

7
7

Roer de couscous los met een vork en meng de kruidenolie erdoor.

8
8
  • 250 g cherrytomaten
  • 3 bosuien
  • 75 g waterkers

Snijd de tomaat in partjes en de bosui in dunne ringetjes. Snijd de blaadjes van de waterkers grof.

9
9

Schep de tomaat, waterkers en bosui door de couscous. Verdeel de garnalen erover en serveer.

combinatietip:

Lekker met een groene salade met rode ui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.