Cous­cous met za'ata­ryog­hurt

Weinig tijd om te koken, maar wel zin in iets speciaals? Met dit mediterrane gerecht zit je 100% goed!

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Weinig tijd om te koken, maar wel zin in iets speciaals? Met dit mediterrane gerecht zit je 100% goed! 4 personen
2 13

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de rode ui in 6 parten. Halveer de grote stukken bloemkool. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui, bloemkool en kerriepoeder 10 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Doe ondertussen de couscous in een kom en giet er het kokend water over. Laat staan tot gebruik. Snijd de munt fijn.
  3. Roer de couscous los. Schep met de rest van de olie door het groentemengsel en zet het vuur uit.
  4. Schep de couscous op een groot bord, verdeel de kipreepjes erover en garneer met de munt. Meng de yoghurt met de za'atar en serveer erbij.

combinatietip:

Lekker met groene olijven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 295 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 5 2016

Couscous met za'ataryoghurt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met za'ata­ryog­hurt

1
1
  • 2 rode uien
  • 700 g bloemkoolroosjes

Snijd de rode ui in 6 parten. Halveer de grote stukken bloemkool.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl kerriepoeder

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, bloemkool en kerriepoeder 10 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 250 g couscous
  • 15 g munt
  • 300 ml kokend water

Doe ondertussen de couscous in een kom en giet er het kokend water over. Laat staan tot gebruik. Snijd de munt fijn.

4
4
  • 2 el olijfolie

Roer de couscous los. Schep met de olie door het groentemengsel en zet het vuur uit.

5
5
  • 250 g gerookte kipreepjes
  • 170 g Griekse yoghurt
  • 1 el el za'atar

Schep de couscous op een groot bord, verdeel de kipreepjes erover en garneer met de munt. Meng de yoghurt met de za'atar en serveer erbij.

combinatietip:

Lekker met groene olijven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.