Griek­se cous­cous

Met couscous maak je deze heerlijk frisse salade met witte kaas, dille en komkommer.

(399)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
grieks lunch Met couscous maak je deze heerlijk frisse salade met witte kaas, dille en komkommer. 4 personen
3 399

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous in een ruime kom en schenk het hete water erbij. Dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat 10 min. staan. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Leg de ui 10 min. in een kom met water, zodat hij minder scherp van smaak wordt.
  2. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaden. Verkruimel de kaasblokjes, snijd de dille fijn en snijd de pepers in stukjes. Roer de couscous los met een vork. Giet de ui af en schep samen met de komkommer, tomaat, kaasblokjes, dille, jalapeño’s, kappertjes en olie door de couscous. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 875 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Griekse couscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Griek­se cous­cous

1
1
  • 200 g couscous
  • 250 ml heet water

Doe de couscous in een ruime kom en schenk het hete water erbij. Dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat 10 min. staan.

2
2
  • 1 rode ui

Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen.

3
3

Leg de ui 10 min. in een kom met water, zodat hij minder scherp van smaak wordt.

4
4
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.

5
5
  • 1 schaal tomtrostomaat

Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaden.

6
6
  • 200 g witte kaasblokjes
  • 15 g verse dille
  • 3 el jalapeñopepers

Verkruimel de kaasblokjes, snijd de dille fijn en snijd de pepers in stukjes.

7
7

Roer de couscous los met een vork.

8
8
  • 25 g kappertjes
  • 4 el olijfolie

Giet de ui af en schep samen met de komkommer, tomaat, kaasblokjes, dille, jalapeño’s, kappertjes en olie door de couscous. Breng op smaak met (versgemalen) peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.