Hum­mus

(200)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters bijgerecht 4 personen
3 200

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Giet de kikkererwten af en vang de helft van het vocht op. Houd 2 el kikkererwten apart. Pers de citroen uit en snijd de knoflook fijn. Pureer de rest van de kikkererwten met het opgevangen vocht, het citroensap, de tahin, knoflook en het zout met de staafmixer tot een gladde pasta.
  2. Schep de hummus in een platte schaal en strijk met de bolle kant van een lepel glad. Besprenkel met de olijfolie. Bestrooi de hummus met de apart gehouden kikkererwten en de paprikapoeder.

combinatietip:

Lekker om te dippen met geroosterd pitabrood.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Hummus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hum­mus

1
1
  • 570 g kikkererwten

Giet de kikkererwten af en vang de helft van het vocht op. Houd 2 el kikkererwten apart.

2
2
  • 1 citroen
  • 2 tenen knoflook

Pers de citroen uit en snijd de knoflook fijn.

3
3
  • 2 el tahin
  • 1 tl zout

Pureer de rest van de kikkererwten met het opgevangen vocht, het citroensap, de tahin, knoflook en het zout met de staafmixer tot een gladde pasta.

4
4
  • 3 el olijfolie extra vierge

Schep de hummus in een platte schaal en strijk met de bolle kant van een lepel glad. Besprenkel met de olijfolie.

5
5
  • ½ tl milde paprikapoeder

Bestrooi de hummus met de apart gehouden kikkererwten en de paprikapoeder.

combinatietip:

Lekker om te dippen met geroosterd pitabrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.