Fris­se hum­mus met zhug

Zelfgemaakte hummus is zó veel lekkerder, en ook nog eens supersnel klaar.

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters bijgerecht Zelfgemaakte hummus is zó veel lekkerder, en ook nog eens supersnel klaar. 4 personen
4 5

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de kikkererwten uitlekken. Doe samen met de tahini, zhug en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot hummus.
  2. Halveer de citroen en pers één helft uit in een kommetje. Snijd de rest in partjes. Snijd de koriander fijn en de bosui in flinterdunne ringetjes. Schep 2 el citroensap, de koriander en bosui door de hummus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de citroenpartjes.

combinatietip:

Lekker op een pitabroodje met falafel, plakjes tomaat en komkommer.

Tip:

Tahini white is een pasta van sesamzaadjes die eerst zijn gepeld, vandaar de lichte kleur. Je kunt ermee koken, maar op brood − samen met wat plakjes komkommer − smaakt de tahini ook heerlijk.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 9 2016

Frisse hummus met zhug

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fris­se hum­mus met zhug

1
1
  • 360 g kikkererwten
  • 2 el tahini white
  • 2 tl zhug
  • 75 ml water

Laat de kikkererwten uitlekken. Doe samen met de tahini, zhug en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot hummus.

2
2
  • 1 citroen
  • 7½ g koriander
  • 1 bosui

Halveer de citroen en pers één helft uit in een kommetje. Snijd de rest in partjes. Snijd de koriander fijn en de bosui in flinterdunne ringetjes.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

3
3

Schep 2 el citroensap, de koriander en bosui door de hummus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de citroenpartjes.

combinatietip:

Lekker op een pitabroodje met falafel, plakjes tomaat en komkommer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.