Chi­ne­se ome­let

  • lunch
  • 2 personen
  • 355 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 5 min. wachten
(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees lunch 2 personen
3 68

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenvaste koekenpan (Ø 20 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breek de eieren boven een kom. Breng op smaak met peper en voeg de sojasaus toe. Roer de eieren los met een vork. Roer niet te lang en te krachtig. Dit haalt de luchtigheid uit de omelet.
  2. Verwarm de ovengrill. Verhit de ovenvaste koekenpan 30 sec. op middelhoog vuur. Voeg de olie toe. Beweeg de pan zo, dat de hele bodem met olie bedekt is. Draai het vuur hoog. Schenk het ei in de pan. Beweeg de pan zo dat de hele bodem met ei bedekt is. Bak 5 sec.
  3. Neem de pan van het vuur, bedek het ei met de garnalen, ham, taugé en 2/3 van de bosui en vouw de omelet met een spatel dubbel. Zet de pan 5 min. onder de grill. Verdeel de omelet over 2 warme borden en bestrooi met de rest van de bosui.
video

Ome­let bak­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.