Ge­gril­de kip met avo­ca­do en mais

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 505 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
argentijns hoofdgerecht 4 personen
3 34

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue of grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de kip met de tijm en 2 el olie. Rasp de gele schil van de citroen boven de kip en voeg peper en eventueel zout toe. Schep alles om en laat 30 min. afgedekt op het aanrecht staan. Langer kan ook, maar zet de kip dan in de koelkast.
  2. Pers de citroen uit en meng het sap met de rest van de olie. Meng de avocado, tomaat, mais en koriander erdoor. Breng op smaak met de tabasco.
  3. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Gril de kip 4 min. of totdat hij gaar is. Keer halverwege. Leg de kip op een schaal en laat een paar minuten rusten onder een deksel of aluminiumfolie. Serveer de kip met de salsa.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.