Pi­ta­bur­ger met avo­ca­do & mais-pa­pri­kasa­la­de

Grillburger in een pitabroodje? Het broodje hamburger 2.0 is geboren.

(78)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Grillburger in een pitabroodje? Het broodje hamburger 2.0 is geboren. 4 personen
2 78

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de steelaanzet van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Snijd de bieslook fijn. Snijd de romaatjes in partjes en meng met de milde salsa en de helft van de bieslook. Laat de mais uitlekken. Meng de paprikaringen met de mais, de rest van de bieslook en olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet de salade apart.
  2. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers 5 min. Keer halverwege. Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes. Snijd de broodjes open. Beleg met een burger, verdeel de avocado erover en schep er 2 el salsa op. Serveer met de mais-paprikasalade en de rest van de salsa.

variatietip:

Houd je van pittig. Vervang de salsa mild door salsa hot (pot, 300 g)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.620 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Pitaburger met avocado & mais-paprikasalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­ta­bur­ger met avo­ca­do & mais-pa­pri­kasa­la­de

1
1
  • 1 zak puntpaprikamix

Snijd de steelaanzet van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne ringen.

2
2
  • 12½ g bieslook
  • 125 g romaatjes
  • 300 g salsa mild

Snijd de bieslook fijn. Snijd de romaatjes in partjes en meng met de milde salsa en de helft van de bieslook.

3
3
  • 300 g maiskorrels
  • 2 el olijfolie frisse citroen

Laat de mais uitlekken. Meng de paprikaringen met de mais, de rest van de bieslook en olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet de salade apart.

4
4
  • 4 magere grillburgers
  • 4 pitabroodjes

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers 5 min. Keer halverwege. Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 1 eetrijpe avocado

Halveer de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes.

6
6

Snijd de broodjes open. Beleg met een burger, verdeel de avocado erover en schep er 2 el salsa op. Serveer met de mais-paprikasalade en de rest van de salsa.

variatietip:

Houd je van pittig. Vervang de salsa mild door salsa hot (pot, 300 g)

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.