Sa­la­de met mais en kip

Gezonde salade. Door de zelfgemaakte korianderdressing krijgt ie een Indiaas tintje.

(161)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Gezonde salade. Door de zelfgemaakte korianderdressing krijgt ie een Indiaas tintje. 4 personen
3 161

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de kipfilet in reepjes en breng op smaak met peper en zout. Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en bak de kip in ca. 6 min. gaar. Laat afkoelen. Snijd de komkommer in plakjes van ½ cm en die in reepjes van ½ cm. Snijd de koriander fijn en meng met de rest van de olie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes en schep om met de korianderdressing. Voeg de komkommer en de uitgelekte mais toe.
  3. Snijd de tortillawraps elk in 6 punten. Rooster ze in ca. 4 min. krokant op het rooster van de oven. Meng de kip door de salade en serveer met de tortilla's.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 330 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Salade met mais en kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met mais en kip

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 400 g kipfilet

Snijd de kipfilet in reepjes en breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip in ca. 6 min. gaar. Laat afkoelen.

4
4
  • 1 komkommer

Snijd de komkommer in plakjes van ½ cm en die in reepjes van ½ cm.

5
5
  • 15 g koriander
  • 3 el olijfolie
  • 2 el citroensap

Snijd de koriander fijn en meng met de olie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 1 avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

7
7
  • 300 g mais

Snijd de avocado in blokjes en schep om met de korianderdressing. Voeg de komkommer en de uitgelekte mais toe.

8
8
  • 4 meergranen tortillawraps

Snijd de tortillawraps elk in 6 punten. Rooster ze in ca. 4 min. krokant op het rooster van de oven.

9
9

Meng de kip door de salade en serveer met de tortilla's.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.