Sa­la­de met mos­terd-si­naas­ap­pel­dres­sing

Een echte voorjaarssalade met zachte avocado en knapperige eikenbladsla.

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een echte voorjaarssalade met zachte avocado en knapperige eikenbladsla. 4 personen
3 50

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de kipfilet met de olie, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Snijd ondertussen de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in reepjes.
  2. Snijd de uien in dunne halve ringen en laat de mais uitlekken. Verdeel de slamelange, kip, avocado, mais en ui over 4 borden. Besprenkel met de dressing. Snijd de ciabatta in sneetjes en serveer met de salade.

bereidingstip:

Besprenkel de avocadoreepjes met limoensap. Zo blijven ze fris en groen.

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 630 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Salade met mosterd-sinaasappeldressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met mos­terd-si­naas­ap­pel­dres­sing

1
1
  • 345 g kipfilethaasjes
  • 3 el olijfolie

Meng de kipfilet met de olie, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

2
2
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd ondertussen de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in reepjes.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

3
3
  • 2 rode uien
  • 100 g eikenbladslamelange
  • 198 g mais
  • 75 ml Salad & Sandwich Mosterd-Sinaasappel dressing

Snijd de uien in dunne halve ringen en laat de mais uitlekken. Verdeel de slamelange, kip, avocado, mais en ui over 4 borden. Besprenkel met de dressing.

4
4
  • 1 ciabatta

Snijd de ciabatta in sneetjes en serveer met de salade.

bereidingstip:

Besprenkel de avocadoreepjes met limoensap. Zo blijven ze fris en groen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.