Oven­chi­li

Mais, chilibonen, room en munt: smullen!

(115)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Mais, chilibonen, room en munt: smullen! 4 personen
3 115

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snipper de ui. Laat de mais uitlekken en halveer de tomaten. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui. Schep de bonen, mais en tomaatjes erdoor en doe in de ovenschaal.
  2. Bak de chili ca. 15 min. in de oven. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de chili uit de oven en schep om. Laat iedereen aan tafel zelf de chili op de wraps scheppen.
  3. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes. Maak het gerecht af met een lepel room en een beetje munt. Rol de wrap op of klap deze dicht.

combinatietip:

Bestrooi de chili voor het bakken met geraspte jonge kaas, zodat de kaas in de oven smelt. In combinatie met de zure room maakt dit het gerecht heerlijk romig van smaak.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.235 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Ovenchili

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­chi­li

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 1 ui
  • 300 g mais
  • 250 g cherrytomaten

Snipper de ui. Laat de mais uitlekken en halveer de tomaten.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie
  • 800 g chilibonen

Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui. Schep de bonen, mais en tomaatjes erdoor en doe in de ovenschaal.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4
  • 8 meergranen tortillawraps

Bak de chili ca. 15 min. in de oven. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5

Haal de chili uit de oven en schep om. Laat iedereen aan tafel zelf de chili op de wraps scheppen.

6
6
  • 15 g verse munt
  • 125 g zure room

Snijd de blaadjes van de munt in reepjes. Maak het gerecht af met een lepel room en een beetje munt. Rol de wrap op of klap deze dicht.

combinatietip:

Bestrooi de chili voor het bakken met geraspte jonge kaas, zodat de kaas in de oven smelt. In combinatie met de zure room maakt dit het gerecht heerlijk romig van smaak.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.