Quinoa met ra­dijs, drui­ven en no­ten

De pittige radijs vormt een spannend contrast met de zoete druiven. Nog wat pecannoten voor de bite en smakelijk eten maar!

(325)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De pittige radijs vormt een spannend contrast met de zoete druiven. Nog wat pecannoten voor de bite en smakelijk eten maar! 4 personen
3 325

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Hak de pecannoten grof en verkruimel de gorgonzola. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.Kook de doperwten 9 min. in water. Dubbeldop ondertussen de tuinboontjes. Doe de doperwten en tuinboontjes in een grote kom.
  2. Snijd de radijs in plakjes. Halveer de druiven in de lengte en doe ze bij de groenten. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng het rasp, sap, de olie, honing en azijn in een kom tot een dressing. Voeg peper toe. Schep de quinoa en dressing door de groenten. Verdeel de noten en gorgonzola erover.

Tip:

Gebruik de rest van de druiven in een geitenkaassalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 790 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 750 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Quinoa met radijs, druiven en noten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa met ra­dijs, drui­ven en no­ten

1
  • 70 g pecannoten
  • 200 g gorgonzola

Hak de pecannoten grof en verkruimel de gorgonzola.

2
  • 275 g quinoa

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
  • 200 g verse doperwten
  • 300 g fijne tuinbonen

Kook de doperwten 9 min. in water. Dubbeldop ondertussen de tuinbonen. Doe de doperwten en tuinbonen in een grote kom.

4
  • 1 bos radijs
  • 250 g pitloze rode druiven

Snijd de radijs in plakjes. Halveer de druiven in de lengte en doe ze bij de groenten.

Tip: Gebruik de rest van de druiven in een geitenkaassalade.

5
  • 2 limoenen
  • 4 el olijfolie
  • 2 el honing
  • 2 el wittewijnazijn

Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng het rasp, sap, de olie, honing en azijn in een kom tot een dressing. Voeg peper toe.

6

Schep de quinoa en dressing door de groenten. Verdeel de noten en gorgonzola erover. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.