Quinoa­sa­la­de

Quinoa is hip en healthy. Deze salade is lekker royaal door de radijs, veldsla, courgette en tuinbonen.

(365)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Quinoa is hip en healthy. Deze salade is lekker royaal door de radijs, veldsla, courgette en tuinbonen. 4 personen
2 365

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afgedekt 10 min. staan.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder boter of olie en bak de spekblokjes in 6 min. knapperig. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Kook de bevroren tuinboontjes in 8 min. gaar. Spoel koud onder stromend water. Verwijder de lichtgroene vliesjes van de boontjes (dubbel­doppen). Verhit de olie in het achtergebleven bakvet in de koekenpan en bak de in blokjes gesneden courgette 4 min. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen. Pers de vrucht uit.
  4. Meng met de quinoa, spekblokjes, tuinboontjes, courgette, radijs, veldsla en peper en zout.
video

Tuin­bo­nen dub­beldop­pen

Instructievideo - 00:24 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 900 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Quinoasalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa­sa­la­de

1
1
  • 1 courgette
  • 100 g radijsjes
  • 1 citroen

Snijd de courgette in blokjes en de radijs in partjes. Boen de citroen schoon.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

2
2
  • 275 g quinoa

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afgedekt 10 min. staan.

3
3
  • 250 g gerookte spekblokjes

Verhit ondertussen een koekenpan zonder boter of olie en bak de spekblokjes in 6 min. knapperig.

4
4

Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

5
5
  • 300 g fijne tuinbonen

Kook de bevroren tuinboontjes in 8 min. gaar. Spoel koud onder stromend water. Verwijder de lichtgroene vliesjes van de boontjes (dubbel­doppen).

Tuinbonen dubbeldoppen

Instructievideo

00:24 min.

6
6
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in het achtergebleven bakvet in de koekenpan en bak de courgette 4 min.

7
7

Rasp de gele schil van de citroen. Pers de vrucht uit.

8
8
  • 75 g veldsla

Meng met de quinoa, spekblokjes, tuinboontjes, courgette, radijs, veldsla en peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.