3x ve­ga pin­chos

Van deze drie vegatapas kun je bijna niet afblijven. Hoeft ook niet: eet smakelijk!

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans borrelhapje Van deze drie vegatapas kun je bijna niet afblijven. Hoeft ook niet: eet smakelijk! 4 personen
3 46

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • blender
  • grillpan
  • 24 tapasprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de abrikozen en sherry in een kom en laat 1 uur staan. Snijd de geitenkaas in blokjes. Maal de knoflook, koriander en olie 30 sec. in de blender. Voeg de kaas toe en maal grof, laat 45 min. staan.
  2. Schaaf de courgette in lange plakken. Bestrijk met olie. Gril ze 2 min. in de grillpan. Keer na 1 min. Bestrooi op een bord met peper en zout. Snijd de ciabatta’s in sneetjes (6 per persoon). Gril het brood 3 min. in de achtergebleven olie. Keer halverwege. Snijd de Manchego kaas in puntjes (per persoon 4 puntjes). Snijd elke paprika in 4 ringen.
  3. Verdeel de courgette over 8 broodjes. Leg er de gekruide geitenkaas op. Zet vast met een prikker. Leg telkens 2 Manchegopuntjes op 8 broodjes. Leg er een abrikoos op. Zet vast met een prikker. Verhit rest van de olie in een pan. Bak falafel 2 min. Verdeel de paprika over rest van broodjes en leg er een balletje op. Zet vast met een prikker.

bereidingstip:

Stap 1 kunt u 1 dag van tevoren doen. Ga voor serveren verder met stap 2 en 3.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 1.380 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

3x vega pinchos

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

3x ve­ga pin­chos

1
  • 4 el sherry
  • 8 gedroogde abrikozen

Meng de abrikozen en sherry in een kom en laat 1 uur staan.

2
  • 150 g geitenkaas
  • 1 teen knoflook
  • 7½ g koriander
  • 4 el olijfolie

Snijd de geitenkaas in blokjes. Maal de knoflook, koriander en olie 30 sec. in de blender. Voeg de kaas toe en maal grof, laat 45 min. staan.

3
  • 1 el olijfolie
  • 1 courgette

Schaaf de courgette in lange plakken. Bestrijk met de olie. Gril ze 2 min. in de grillpan. Keer na 1 min. Bestrooi op een bord met peper en zout.

4
  • 2 ciabatta's

Snijd de ciabatta’s in 24 sneetjes. Gril het brood 3 min. in de achtergebleven olie. Keer halverwege.

5
  • 2 gegrilde rode paprika's
  • 150 g manchego

Snijd de Manchego in 16 puntjes. Snijd elke paprika in 4 ringen.

6

Verdeel de courgette over 8 broodjes. Leg er de gekruide geitenkaas op. Zet vast met een prikker.

7

Leg telkens 2 Manchegopuntjes op 8 broodjes. Leg er een abrikoos op. Zet vast met een prikker.

8
  • 8 balletjes falafel
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een pan. Bak falafel 2 min. Verdeel de paprika over rest van broodjes en leg er een balletje op. Zet vast met een prikker.

9

Bon appétit!

bereidingstip:

Stap 1 kunt u 1 dag van tevoren doen. Ga voor serveren verder met stap 2 en 3.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.