Cros­ti­ni met ge­roos­ter­de pa­pri­ka

De Italiaanse vlag op een knapperig broodje. Een borrelhapje numero uno.

(105)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans borrelhapje De Italiaanse vlag op een knapperig broodje. Een borrelhapje numero uno. 20 stuks
3 105

Ingrediënten

20 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kapjes van de ciabatta's. Snijd elke ciabatta in 10 sneetjes. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de sneetjes in porties om en om goudbruin.
  2. Snijd de knoflook fijn en snipper de sjalotten. Meng de ricotta, geitenkaas, knoflook en sjalot. Snijd de blaadjes oregano uit de Italiaanse kruidenmix met de helft van het basilicum fijn en voeg toe aan het kaasmengsel. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en peper en zout toe aan het kaasmengsel en breng op smaak met het citroensap.
  3. Snijd de uitgelekte paprika's in dunne reepjes. Besmeer de sneetjes ciabatta met het kaasmengsel en leg er wat reepjes paprika op. Scheur de rest van het basilicum in kleine stukjes en garneer er de crostini mee. Serveer direct.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 220 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Crostini met geroosterde paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cros­ti­ni met ge­roos­ter­de pa­pri­ka

1
1
  • 2 ciabatta's

Snijd de kapjes van de ciabatta's. Snijd elke ciabatta in 10 sneetjes.

2
2

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de sneetjes in porties om en om goudbruin.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 250 g ricotta
  • 250 g geitenkaas

Snijd de knoflook fijn en snipper de sjalotten. Meng de ricotta, geitenkaas, knoflook en sjalot.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 20 g Italiaanse kruiden
  • 15 g basilicum

Snijd de blaadjes oregano uit de Italiaanse kruidenmix met de helft van het basilicum fijn en voeg toe aan het kaasmengsel.

5
5
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

6
6
  • 295 g gegrilde rode paprika's

Voeg het citroenrasp en peper en zout toe aan het kaasmengsel en breng op smaak met citroensap. Snijd de uitgelekte paprika's in dunne reepjes.

7
7

Besmeer de sneetjes ciabatta met het kaasmengsel en leg er wat reepjes paprika op.

8
8

Scheur de rest van het basilicum in kleine stukjes en garneer er de crostini mee. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.