Korst­deeg voor qui­che

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 385 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(120)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht 4 personen
3 120

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • aluminium quichevorm (Ø 28 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef de bloem en het zout boven een kom en doe in de keukenmachine. Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Maal in 1 min. tot een kruimelig deeg. Laat de motor draaien en voeg het ei en het water toe. Laat draaien tot een samenhangend deeg ontstaat. Voeg indien nodig nog dezelfde hoeveelheid water toe; te droog deeg laat zich slecht uitrollen.
  2. Haal het deeg uit de machine en kneed kort met je handen tot een bal. Kneed zo kort mogelijk; door de warmte van je handen kan de boter smelten en wordt de bodem minder knapperig. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.
  3. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Bestuif de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van ø 32 cm. Vet de vorm in. Bekleed de quichevorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem zodat de bodem zo min mogelijk rijst. De quichebodem is nu klaar voor verdere bereiding.
video

Qui­che ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Korstdeeg voor quiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Korst­deeg voor qui­che

1
1
  • 200 g bloem
  • 1 tl zout
  • 100 g koude boter

Zeef de bloem en het zout boven een kom en doe in de keukenmachine. Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Maal in 1 min. tot een kruimelig deeg.

2
2
  • 1 ei
  • 1 el koud water

Laat de motor draaien en voeg het ei en het water toe. Laat draaien tot een samenhangend deeg ontstaat.

3
3

Voeg indien nodig nog dezelfde hoeveelheid water toe; te droog deeg laat zich slecht uitrollen.

4
4

Haal het deeg uit de machine en kneed kort met je handen tot een bal.

5
5

Kneed zo kort mogelijk; door de warmte van je handen kan de boter smelten en wordt de bodem minder knapperig.

6
6

Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.

7
7

Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Bestuif de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van ø 32 cm.

8
8
  • 2 g koude boter

Vet de vorm in. Bekleed de quichevorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem zodat de bodem zo min mogelijk rijst.

9
9

De quichebodem is nu klaar voor verdere bereiding.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.