Ge­bak­ken vis met zoet­zu­re saus

Topgerecht met heerlijke Aziatische smaken. En dat in 15 minuten!

(126)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht Topgerecht met heerlijke Aziatische smaken. En dat in 15 minuten! 4 personen
3 126

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kabeljauw in reepjes van 2 cm breed en doe in een groot boterhamzakje. Voeg de maizena en wat zout toe, houd de zak goed dicht en schud totdat de vis met een gelijkmatig laagje maizena en zout is bedekt.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de vis op hoog vuur 4 min. Keer halverwege voorzichtig.
  3. Breng ondertussen in een steelpan de chilisaus, rijstazijn, vissaus en smoothie aan de kook. Laat 1 min. zachtjes doorkoken. Haal de blaadjes van de koriander af.
  4. Laat de vis uitlekken op keukenpapier en leg vervolgens op een platte schaal. Schenk de saus erover en bestrooi met de korianderblaadjes. Serveer direct. Lekker met pandanrijst.

bereidingstip:

Weetje! Arachideolie is zeer geschikt om in te wokken, omdat je het tot zeer hoge temperaturen kunt verhitten zonder dat het verbrandt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken vis met zoetzure saus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken vis met zoet­zu­re saus

1
1
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 2 el maizena

Snijd de kabeljauw in reepjes van 2 cm breed en doe in een groot boterhamzakje. Voeg de maizena en wat zout toe, houd de zak goed dicht en schud totdat de vis met een gelijkmatig laagje maizena en zout is bedekt.

2
2
  • 4 el arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de vis op hoog vuur 4 min. Keer halverwege voorzichtig.

3
3
  • 3 el Thaise zoete chilisaus
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el vissaus
  • ½ flesje smoothie mango-passievrucht
  • ½ bakje koriander

Breng ondertussen in een steelpan de chilisaus, rijstazijn, vissaus en smoothie aan de kook. Laat 1 min. zachtjes doorkoken. Haal de blaadjes van de koriander af.

4
4

Laat de vis uitlekken op keukenpapier en leg vervolgens op een platte schaal. Schenk de saus erover en bestrooi met de korianderblaadjes. Serveer direct. Lekker met pandanrijst.

bereidingstip:

Weetje! Arachideolie is zeer geschikt om in te wokken, omdat je het tot zeer hoge temperaturen kunt verhitten zonder dat het verbrandt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.