Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len

(96)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht 4 personen
3 96

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges. Snijd de asperges in stukken van 3 cm. Kook 2 min. Schep uit het water.
  2. Snijd het steeltje van 1 rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Schil en rasp de gember en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak de gember, peper en knoflook 10 sec. Voeg de garnalen toe en roerbak 2 min. Snijd de bosui in schuine stukjes.
  3. Doe de ketchup, sojasaus, basterdsuiker en het limoensap erbij en warm nog 2 min. door. Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel de mie over borden, schep de asperges en garnalen erop en bestrooi met de bosui.

combinatietip:

Lekker met wat grofgesneden korianderblaadjes.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Roerbak van asperges en garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len

1
1
  • 300 g reuzegarnalen
  • 300 g mienestjes

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2

Breng ondertussen een pan water aan de kook.

3
3
  • 500 g groene asperges

Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges. Snijd de asperges in stukken van 3 cm. Kook 2 min. Schep uit het water.

4
4
  • 2 rode pepers

Snijd het steeltje van 1 rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.

5
5
  • 2 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el arachideolie

Schil en rasp de gember en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak de gember, peper en knoflook 10 sec.

6
6
  • 3 bosuitjes

Voeg de garnalen toe en roerbak 2 min. Snijd de bosui in schuine stukjes.

7
7
  • 2 el ketchup
  • 2 el Japanse sojasaus
  • 1 el witte basterdsuiker
  • 1 el limoensap

Doe de ketchup, sojasaus, basterdsuiker en het limoensap erbij en warm nog 2 min. door. Breng eventueel op smaak met zout.

8
8

Verdeel de mie over borden, schep de asperges en garnalen erop en bestrooi met de bosui.

combinatietip:

Lekker met wat grofgesneden korianderblaadjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.