Kip met groe­ne as­per­ges

Snel aan tafel? Ga voor dit rijstgerecht met kip en groenten.

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Snel aan tafel? Ga voor dit rijstgerecht met kip en groenten. 4 personen
3 45

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Laat de maïs uitlekken. Snijd de bosuitjes in schuine stukjes. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in reepjes. Bestrooi naar eigen smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok en roerbak de kip hier 6 min. in. Voeg de knoflook toe en roerbak 1 min. Voeg de sesamolie en sojasaus toe. Voeg de peper naar smaak toe en verwarm 1 min. Verwarm ondertussen de rest van de zonnebloemolie in een hapjespan. Roerbak de asperges en maïs 3 min in de hapjespan. Voeg de bosuitjes toe en bak 1 min. mee. Voeg naar eigen smaak de peper en eventueel zout toe.
  3. Verdeel de rijst over de borden. Schep de kip en roergebakken asperges ernaast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.510 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 14-15

Kip met groene asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip met groe­ne as­per­ges

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 425 g minimaiskolfjes
  • 3 stuks bosuitjes

Pel en snijd de knoflook in plakjes. Laat de maïs uitlekken. Snijd de bosuitjes in schuine stukjes.

2
2
  • 350 g witte rijst
  • 400 g kipfilet

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in reepjes. Bestrooi naar eigen smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok en roerbak de kip hier 6 min. in. Voeg de knoflook toe en roerbak 1 min.

4
4
  • 2 tl sesamolie
  • 6 el sojasaus
  • 2 el zonnebloemolie

Voeg de sesamolie en sojasaus toe. Voeg de peper naar smaak toe en verwarm 1 min. Verwarm ondertussen de rest van de zonnebloemolie in een hapjespan.

5
5
  • 100 g groene aspergetips

Roerbak de asperges en maïs 3 min in de hapjespan. Voeg de bosuitjes toe en bak 1 min. mee. Voeg naar eigen smaak de peper en eventueel zout toe.

6
6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de kip en roergebakken asperges ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.