Tem­pu­ra van groe­ne en wit­te as­per­ges

Knapperig korstje, lekker dippen en met je handen eten: zo laat je je kids kennismaken met asperges.

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch bijgerecht Knapperig korstje, lekker dippen en met je handen eten: zo laat je je kids kennismaken met asperges. 4 personen
3 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenthermometer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een ruime pan tot 180 °C. Controleer de temperatuur met de keukenthermometer. Schil ondertussen de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Verwijder de houtachtige onderkant van alle asperges, halveer ze in de lengte en snijd ze in 2 gelijke stukken.
  2. Meng de bloem, maïzena en wat zout in een schaal en roer met een garde het mineraalwater en ijs erdoor. Er mogen wat klontjes in zitten. Haal de asperges door het beslag. Doe de stukjes voorzichtig met een keukentang in de hete olie en frituur in 2 min. goudbruin en gaar. Neem de asperges met een schone en droge schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Frituur de rest van de aspergestukjes in delen op dezelfde manier. Meng de hoisinsaus met het sesamzaad en de sesamolie. Serveer bij de tempura.
video

Fri­tu­ren

Instructievideo - 01:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 130 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Tempura van groene en witte asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tem­pu­ra van groe­ne en wit­te as­per­ges

1
  • 1 liter arachideolie

Verhit de olie in een ruime pan tot 180 °C. Controleer de temperatuur met de keukenthermometer.

2
  • 350 g witte asperges

Schil ondertussen de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden.

3
  • 350 g groene asperges

Verwijder de houtachtige onderkant van alle asperges, halveer ze in de lengte en snijd ze in 2 gelijke stukken.

4
  • 100 g bloem
  • 1 el maizena
  • 200 ml mineraalwater
  • 3 ijsblokjes

Meng de bloem, maïzena en wat zout in een schaal en roer met een garde het mineraalwater en ijs erdoor. Er mogen wat klontjes in zitten.

Tip: Je kunt ook alvast 1 1/2 el sesamzaad toevoegen aan het beslag.

5

Haal de asperges door het beslag. Doe de stukjes voorzichtig met een keukentang in de hete olie en frituur in 2 min. goudbruin en gaar.

6

Neem de asperges met een schone en droge schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

7

Frituur de rest van de aspergestukjes in delen op dezelfde manier.

8
  • 2 el hoisinsaus
  • 2 el sesamzaad
  • 1 el sesamolie

Meng de hoisinsaus met (de rest van) het sesamzaad en de sesamolie. Serveer bij de tempura. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.