Zoe­te aard­ap­pelfrie­ten met blue-chee­se­dip

Patatje met, maar dan lekker anders!

(202)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans bijgerecht Patatje met, maar dan lekker anders! 4 personen
3 202

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in de lengte in dikke frieten. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de knoflook fijn. Meng de olie en knoflook in een kom en besprenkel de frieten ermee. Bestrooi met 1 el sesamzaad en zout en bak in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Keer na 25 min. en bestrooi met de rest van het sesamzaad.
  2. Doe ondertussen de zure room en karnemelk in het bakje van de staafmixer. Verkruimel de kaas erbij en pureer kort. Breng op smaak met peper. Serveer de frieten met de dip.

combinatietip:

Lekker met kipdrumsticks en ijsbergsla.

video

Pa­tat­zak vou­wen

Allerhande kids - 00:55 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 350 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Zoete aardappelfrieten met blue-cheesedip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te aard­ap­pelfrie­ten met blue-chee­se­dip

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
  • 1 kg zoete aardappelen

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in de lengte in dikke frieten. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
  • 1 teen knoflook
  • 4 el olijfolie

Snijd de knoflook fijn. Meng de olie en knoflook in een kom en besprenkel de frieten ermee.

4
  • 2 el sesamzaad

Bestrooi met 1 el sesamzaad en zout en bak in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Keer na 25 min. en bestrooi met de rest van het sesamzaad.

5
  • 125 ml zure room
  • 2 el karnemelk
  • 100 g blauwaderkaas

Doe ondertussen de zure room en karnemelk in het bakje van de staafmixer. Verkruimel de kaas erbij en pureer kort. Breng op smaak met peper.

6

Serveer de frieten met de dip. Lekker!

combinatietip:

Lekker met kipdrumsticks en ijsbergsla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.