Zoe­te­aard­ap­pelfriet met kaas­dip

Je blíjft deze zoete frieten dopen in de romige kaasdip. Moeilijk om vanaf te blijven!

(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Je blíjft deze zoete frieten dopen in de romige kaasdip. Moeilijk om vanaf te blijven! 4 personen
2 68

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in dikke frieten. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de knoflook fijn. Meng de olie met de knoflook en besprenkel de frieten ermee. Bestrooi met de helft van het sesamzaad en zout en bak in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Keer na 25 min. en bestrooi met de rest van het sesamzaad.
  2. Pureer de kaas met de zure room en karnemelk. Breng op smaak met peper. Serveer de frieten met de dip.

combinatietip:

Lekker met kipdrumsticks en ijsbergsla.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 455 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Zoeteaardappelfriet met kaasdip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te­aard­ap­pelfriet met kaas­dip

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 1 kg zoete aardappel

Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in dikke frieten. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 4 el olijfolie
  • 1 teen knoflook

Snijd de knoflook fijn. Meng met de olie en besprenkel de frieten ermee.

4
4
  • 1 el sesamzaad

Bestrooi de frieten met het sesamzaad en zout en bak in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

5
5
  • 1 el sesamzaad

Keer de frieten na 25 min. en bestrooi met het sesamzaad.

6
6
  • 100 g blauwaderkaas
  • 125 ml zure room
  • 2 el karnemelk

Pureer de kaas met de zure room en karnemelk. Breng op smaak met peper.

7
7

Serveer de frieten met de dip.

combinatietip:

Lekker met kipdrumsticks en ijsbergsla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.