Wild­westrijst

Dit gerecht doet zijn naam eer aan door de spannende smaakcombinaties.

(285)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht Dit gerecht doet zijn naam eer aan door de spannende smaakcombinaties. 4 personen
3 285

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snipper de uien en snijd de bieslook fijn. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd in stukjes van 1 cm.
  2. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui 1 min. Schep de rijst erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de bonen, cranberry's, vekruimelde bouillontabletten en heet water toe. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes doorkoken.
  3. Vet de ovenschaal in. Schep de rijst, bonen en pompoen in de schaal. Dek af met aluminiumfolie en stoof in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar. Neem de schaal uit de oven, schep de bieslook erdoor en strooi er eventueel nog wat overheen.

variatietip:

Bak voor extra pit met de ui 1 fijngesneden rode peper zonder zaadlijsten mee.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.125 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Wildwestrijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wild­westrijst

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
  • 2 rode uien
  • 25 g bieslook

Snipper de uien en snijd de bieslook fijn.

3
  • 1 pompoen

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd in stukjes van 1 cm.

4
  • 275 g meergranenrijst
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui 1 min. Schep de rijst erdoor en bak 1 min. mee.

Tip: Bak voor extra pit met de ui 1 fijngesneden rode peper zonder zaadlijsten mee.

5
  • 400 g chilibonen
  • 3 el gedroogde cranberry's
  • 1½ groentebouillontablet
  • 750 ml kraanwater

Voeg de bonen, cranberry's, verkruimelde bouillontabletten en het hete water toe. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes doorkoken.

6
  • 2 el zonnebloemolie

Vet de ovenschaal in. Schep de rijst, bonen en pompoen in de schaal. Dek af met aluminiumfolie en stoof in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar.

7

Neem de schaal uit de oven, schep de bieslook erdoor en strooi er eventueel nog wat overheen. Bon appétit!

variatietip:

Bak voor extra pit met de ui 1 fijngesneden rode peper zonder zaadlijsten mee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.