Meer­gra­nen­rijst met ve­ge­ta­ri­sche chi­li­saus

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 48

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de tofu 3 min. Voeg de ui en de paprika's toe en bak 4-5 min. mee.
  2. Schenk de chilisaus met 100 ml water in de pan en voeg de kikkererwten toe. Doe de deksel op de pan en stoof de paprika's in 10 min. zachtjes gaar. Neem de laatste 2 min. de deksel van de pan en laat het vocht tot sausdikte inkoken. Roer de munt erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep de rijst in 4 kommen en verdeel er de chilisaus over.

Tip:

De rest van de chilisaus smaakt ook goed als dressing voor een tomaten-uisalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 34-35

Meergranenrijst met vegetarische chilisaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meer­gra­nen­rijst met ve­ge­ta­ri­sche chi­li­saus

1
1
  • 275 g meergranenrijst
  • 2 el olijfolie
  • 375 g tofu

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan en bak de tofu 3 min.

2
2
  • 1 ui
  • 1 zak paprikamix

Snipper de ui grof en snijd de paprika's in reepjes. Voeg de ui en de paprika's toe en bak 4-5 min. mee.

3
3
  • 130 ml chilisaus
  • 400 g kikkererwten

Schenk de chilisaus met 100 ml water in de pan en voeg de kikkererwten toe. Doe de deksel op de pan en stoof de paprika's in 10 min. zachtjes gaar.

4
4

Neem de laatste 2 min. de deksel van de pan en laat het vocht tot sausdikte inkoken.

5
5
  • 2 el verse munt

Snijd de munt in reepjes. Roer de munt door de pan en breng op smaak met peper en zout.

6
6

Schep de rijst in 4 kommen en verdeel er de chilisaus over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.