Lin­zen­sa­la­de met ge­gril­de groen­ten

Dit vegetarische wereldgerecht valt zeker bij iedereen in de smaak.

(134)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht Dit vegetarische wereldgerecht valt zeker bij iedereen in de smaak. 4 personen
3 134

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 20 cm)
  • grillpan
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Leg de paprika's in de ovenschaal en rooster ze ca. 25 min. in de oven. Doe de paprika's 10 min. in een pan met de deksel erop of in een afgesloten plastic zak. Verwijder het vel en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in repen. Doe ze in een schaal.
  2. Snijd de aubergine en courgette in plakken van een 1/2 cm. Verhit de grillpan en gril de plakken in porties in 3 min. tot er mooie grillstrepen op staan. Keer halverwege en leg ze bij de paprika in de schaal. Maak de haricots verts schoon en kook ze 3 min. Voeg toe aan de groenten in de schaal. Besprenkel de groenten met de walnootolie en azijn en bestrooi met peper en zout. Schep om.
  3. Snijd de blaadjes van de munt en peterselie grof. Doe de witte kaas, ricotta en munt samen met water in de keukenmachine. Pureer tot een glad mengsel. Laat de linzen uitlekken in een vergiet, spoel af en doe bij de groenten. Doe de rest van de munt en peterselie erbij en schep voorzichtig om. Schep een paar hoopjes van het kaasmengsel op de salade of serveer er apart bij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 630 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Linzensalade met gegrilde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen­sa­la­de met ge­gril­de groen­ten

1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
  • 2 rode paprika's

Leg de paprika's in de ovenschaal en rooster ze ca. 25 min. in de oven.

3

Doe de paprika's 10 min. in een pan met de deksel erop of in een afgesloten plastic zak.

4

Verwijder het vel en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in repen. Doe ze in een schaal.

5
  • 1 aubergine
  • 1 courgette

Snijd de aubergine en courgette in plakken van een 1/2 cm.

6

Verhit de grillpan en gril de plakken in porties in 3 min. tot er mooie grillstrepen op staan. Keer halverwege en leg ze bij de paprika in de schaal.

7
  • 150 g haricots verts

Maak de haricots verts schoon en kook ze 3 min. Voeg toe aan de groenten in de schaal.

8
  • 5 el walnotenolie
  • 5 el balsamicoazijn

Besprenkel de groenten met de walnotenolie en azijn en bestrooi met peper en zout. Schep om.

9
  • 15 g verse munt
  • 20 g platte peterselie

Snijd de blaadjes van de munt en peterselie grof.

10
  • 100 g witte kaas
  • 100 g ricotta
  • 2 el kraanwater

Doe de witte kaas, ricotta en 2 el munt samen met het water in de keukenmachine. Pureer tot een glad mengsel.

11
  • 800 g linzen

Laat de linzen uitlekken in een vergiet, spoel af en doe bij de groenten. Doe de rest van de munt en peterselie erbij en schep voorzichtig om.

12

Schep een paar hoopjes van het kaasmengsel op de salade of serveer er apart bij. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.