Stamp­pot met pas­ti­naak en prei

Ben je gek op stamppot, maar wil je eens afwisselen? Deze versie met pastinaak en prei zal je zeker smaken!

(289)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Ben je gek op stamppot, maar wil je eens afwisselen? Deze versie met pastinaak en prei zal je zeker smaken! 4 personen
3 289

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • pureestamper
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bosui in dunne ringetjes en de bieslook fijn. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Snijd de prei in stukken van 3 cm. Schil de pastinaak en snijd in gelijke stukken. Kneus de knoflook met het lemmet van een mes.
  2. Verdeel de pastinaak en knoflook over de bakplaat en besprenkel met 2 el olie. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Kook ondertussen de aardappelen en prei samen in water met zout in 20 min. gaar.
  3. Giet de aardappelen en prei af en vang het kookvocht op. Haal de bakplaat uit de oven en knijp de knoflook uit het velletje. Stamp de aard­appelen, prei, pastinaak en knoflook fijn met de pureestamper.
  4. Verwarm de melk en voeg samen met 150 ml van het opgevangen kookvocht (per 4 personen) en de bosui toe. Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de zalm met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Gril in 5 min. gaar, keer halverwege. Meng de crème fraîche en bieslook. Serveer de stamppot met de zalm en een lepel crème fraîche.
video

Prei

Onze leverancier - 03:59 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 60 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Stamppot met pastinaak en prei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stamp­pot met pas­ti­naak en prei

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 3 bosuien
  • 25 g bieslook

Snijd de bosui in dunne ringetjes en de bieslook fijn.

3
3
  • 600 g kruimige aardappelen
  • 1 prei
  • 600 g pastinaken

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Snijd de prei in stukken van 3 cm. Schil de pastinaak en snijd in gelijke stukken.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

4
4
  • 2 tenen knoflook

Kneus de knoflook met het lemmet van een mes.

5
5
  • 2 el olijfolie

Verdeel de pastinaak en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olie.

6
6

Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.

7
7

Kook ondertussen de aardappelen en prei samen in water met zout in 20 min. gaar.

8
8

Giet de aardappelen en prei af en vang het kookvocht op.

9
9

Haal de bakplaat uit de oven en knijp de knoflook uit het velletje.

10
10

Stamp de aard­appelen, prei, pastinaak en knoflook fijn met de pureestamper.

Puree maken

Instructievideo

03:22 min.

11
11
  • 100 ml magere melk

Verwarm de melk en voeg samen met 150 ml van het opgevangen kookvocht (per 4 personen) en de bosui toe.

12
12
  • 300 g zalmfilet
  • 1 el olijfolie

Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de zalm met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Gril in 5 min. gaar, keer halverwege.

13
13
  • 125 ml crème fraîche light

Meng de crème fraîche en bieslook. Serveer de stamppot met de zalm en een lepel crème fraîche.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.