Stamp­pot met zoe­te aard­ap­pel en pas­ti­naak

Stamppot nieuwe stijl! Zoete aardappel combineert lekker met pastinaak, boerenkool en chipolata uit de oven.

(284)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Stamppot nieuwe stijl! Zoete aardappel combineert lekker met pastinaak, boerenkool en chipolata uit de oven. 4 personen
2 284

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en pastinaak en snijd in gelijke stukken van 2 x 2 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Leg de aardappelen en pastinaak samen met de chipolata en knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de helft van de olie en de tijm. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster ca. 30 min. in de oven.
  2. Kook de boerenkool in een laagje water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af en vang 1 kopje kookvocht op. Doe de boerenkool terug in de pan.
  3. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers ½ vrucht uit. Neem de bakplaat uit de oven. Stamp de groenten samen met het sinaasappelrasp, -sap en 3 el olie door de boerenkool met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg wat kookvocht toe als de stamppot te droog is. Serveer met de chipolata.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 675 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Stamppot met zoete aardappel en pastinaak

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stamp­pot met zoe­te aard­ap­pel en pas­ti­naak

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 600 g zoete aardappelen
  • 300 g pastinaken
  • 8 g tijm

Schil de aardappelen en pastinaak en snijd in gelijke stukken van 2 x 2 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

3
  • 300 g varken/runderchipolata's
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie

Leg de aardappelen en pastinaak samen met de chipolata en knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de olie en tijm.

4

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster ca. 30 min. in de oven.

5
  • 300 g boerenkool

Kook de boerenkool in een laagje water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af en vang 1 kopje kookvocht op. Doe de boerenkool terug in de pan.

6
  • 1 sinaasappel

Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers ½ van de vrucht uit. Neem de bakplaat uit de oven.

7
  • 3 el olijfolie

Stamp de groenten samen met het sinaasappelrasp, -sap en de olie door de boerenkool met de pureestamper tot een grove puree.

8

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg wat kookvocht toe als de stamppot te droog is.

9

Serveer met de chipolata. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.