Win­ter­mi­ne­stro­ne met cros­ti­ni

(122)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 6 personen
3 122

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een grote, diepe pan op middelhoog vuur. Giet een scheut olijfolie in de pan en voeg de prei, bleekselderij, ui, fijngesneden knoflook en laurier toe. Doe de deksel erop en bak 10 min., of tot de groenten zacht zijn. Schep af en toe om. Voeg de tomaten en bonen toe, breng aan de kook, draai dan het vuur omlaag en laat 5 min. zonder deksel koken. Giet de bouillon erbij en breng opnieuw aan de kook.
  2. Doe de pasta in een boterhamzakje en sla met een deegroller in kleine stukjes. Doe de stukjes in de pan samen met de kool, doe de deksel op de pan en kook nog 15 min., of tot de pasta gaar is.
  3. Verwarm een grillpan op hoog vuur tot de pan gloeiend heet is. Rooster de sneetjes ciabatta in de grillpan tot ze aan beide kanten mooie strepen hebben. Wrijf de sneetjes in met de gesneden kanten van de gehalveerde teen knoflook en druppel er wat extra vierge olijfolie over.
  4. Snijd de steeltjes van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de pepers fijn. Breng de soep op smaak met zout en peper en schep de soep in kommen. Bestrooi met de fijngesneden rode peper en serveer met een warme crostini. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
video

Kool snij­den

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.