Een­den­borst met si­naas­ap­pel en ka­neel

Even kort bakken is genoeg, daarna kan de eendenborst zo de oven in. Lekker makkelijk!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 495 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 5 min. wachten
    • 10 min. oventijd
(177)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Even kort bakken is genoeg, daarna kan de eendenborst zo de oven in. Lekker makkelijk! 4 personen
3 177

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper
  • ovenschaal (15 x 15 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Schil de knolselderij en aardappelen en snijd in blokjes van 3 cm. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de knolselderij, aardappelen, melk en boter met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
  2. Snijd ondertussen de velkant van de eendenborstfilets kruislings in, zodat een ruitpatroon ontstaat. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eend op de velkant op middelhoog vuur 5 min. Draai om en bak nog 1 min. Leg de filets met de velkant naar boven in de ovenschaal. Verdeel de honing erover en bestrooi met de kaneel. Pers 1 sinaasappel uit. Snijd de andere in plakjes. Schenk het sap over de eend en leg de plakjes erop. Bak ca. 10 min. in de oven.
  3. Haal de eendenborstfilets uit de oven en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd de eendenborstfilets in plakken en verdeel over 4 borden. Serveer met de puree, sinaasappelplakken en jus.

combinatietip:

Lekker met witlof.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 165 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Eendenborst met sinaasappel en kaneel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­den­borst met si­naas­ap­pel en ka­neel

1
1

Verwarm de oven voor op 175 ºC.

2
2
  • ½ knolselderij
  • 500 g kruimige aardappelen

Schil de knolselderij en aardappelen en snijd in blokjes van 3 cm. Kook in water met zout in 20 min. gaar.

3
3
  • 100 ml melk

Verwarm de melk in een steelpan.

4
4
  • 50 g boter
  • ½ tl gemalen nootmuskaat

Stamp de knolselderij, aardappelen, melk en boter met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

5
5
  • 2 eendenborstfilets

Snijd ondertussen de velkant van de eendenborstfilets kruislings in, zodat een ruitpatroon ontstaat.

6
6

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eend op de velkant op middelhoog vuur 5 min. Draai om en bak nog 1 min.

7
7
  • 2 el honing
  • ½ tl gemalen kaneel

Leg de filets met de velkant naar boven in de ovenschaal. Verdeel de honing erover en bestrooi met de kaneel.

8
8
  • 2 perssinaasappels

Pers 1 sinaasappel uit. Snijd de andere in plakjes.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

9
9

Schenk het sap over de eend en leg de plakjes erop. Bak ca. 10 min. in de oven.

10
10

Haal de eendenborstfilets uit de oven en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.

11
11

Snijd de eendenborstfilets in plakken en verdeel over 4 borden. Serveer met de puree, sinaasappelplakken en jus.

combinatietip:

Lekker met witlof.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.