Kal­koen met ho­ning, ka­neel en ap­pel

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 535 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 2 u. 15 min. oventijd
(275)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 6 personen
3 275

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vleesthermometer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Verwijder het elastiek van de kalkoen. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en vul de holte van de kalkoen ermee. Smelt de boter in een steelpan en laat van het vuur af 5 min. afkoelen. Pers de knoflook en voeg samen met de olie, honing, kaneel en chilipeper aan de boter toe. Bestrijk de kalkoen met dit mengsel. Bestrooi royaal met zout.
  2. Leg de kalkoen met de borst naar boven in de braadslee. Leg de rest van de knoflook eromheen. Zet in het midden van de oven. Bedruip elke 20 min. met een lepel met het bakvet. Braad de kalkoen ca. 2 uur en 15 min.
  3. Controleer na 1 ½ uur regelmatig op gaarheid. Steek de vleesthermometer in de borst van de kalkoen. Als deze 70 ºC aangeeft, is de kalkoen gaar. Neem de kalkoen uit de oven en laat 15 min. rusten onder aluminiumfolie voor het aansnijden.

bereidingstip:

Een kern- of vleesthermometer geeft aan hoe gaar het vlees is door de temperatuur te meten in het midden van het vlees.

Tip:

*Tijdelijk in assortiment in december.

video

Kal­koen bra­den

Kookles - 06:32 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kalkoen met honing, kaneel en appel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kal­koen met ho­ning, ka­neel en ap­pel

1
1

Verwarm de oven voor op 175 ºC.

2
2
  • 1 kalkoen
  • 1 friszure appel

Verwijder het elastiek van de kalkoen. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en vul de holte van de kalkoen ermee.

3
3
  • 100 g boter

Smelt de boter in een steelpan en laat van het vuur af 5 min. afkoelen.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 6 el olijfolie
  • 4 el vloeibare honing
  • 1 el gemalen kaneel
  • 2 tl gemalen chilipeper

Pers de knoflook en voeg samen met de olie, honing, kaneel en chilipeper aan de boter toe. Bestrijk de kalkoen met dit mengsel. Bestrooi met zout.

5
5

Leg de kalkoen met de borst naar boven in de braadslee. Leg de rest van de knoflook eromheen. Zet in het midden van de oven.

6
6

Bedruip elke 20 min. met een lepel met het bakvet. Braad de kalkoen ca. 2 uur en 15 min.

7
7

Controleer na 1 ½ uur regelmatig op gaarheid. Steek de vleesthermometer in de borst van de kalkoen. Als deze 70 ºC aangeeft, is de kalkoen gaar.

8
8

Neem de kalkoen uit de oven en laat 15 min. rusten onder aluminiumfolie voor het aansnijden.

bereidingstip:

Een kern- of vleesthermometer geeft aan hoe gaar het vlees is door de temperatuur te meten in het midden van het vlees.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.