Car­p­ac­ci­o­rol­le­tjes met ro­de port­saus

De kruidig-zoete portsaus smaakt perfect bij de carpaccio.

(213)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans borrelhapje De kruidig-zoete portsaus smaakt perfect bij de carpaccio. 10 personen
3 213

Ingrediënten

10 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd blaadjes tijm en naaldjes rozemarijn fijn. Doe de port met de tijm en rozemarijn in een steelpan, breng aan de kook en laat op hoog vuur in 8 min. inkoken tot een stroperige saus.
  2. Rol alle plakjes carpaccio losjes op en prik er 1 of 2 aan een vork. Leg op een grote schaal. Voeg gesneden paddenstoelen toe aan de saus en laat 4 min. op laag vuur garen. Roer regelmatig.
  3. Schenk saus in een kom en serveer als dip bij de carpaccio. Bestrooi deze met Parmezaanse kaas uit het carpacciopakket.

variatietip:

De portsaus is ook lekker bij opgerolde plakjes rosbief.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 345 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Carpacciorolletjes met rode portsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Car­p­ac­ci­o­rol­le­tjes met ro­de port­saus

1
1
  • 7½ g tijm
  • 7½ g rozemarijn

Snijd de blaadjes van de tijm en de naaldjes van de rozemarijn fijn.

2
2
  • 250 ml rode port

Doe de port met de tijm en rozemarijn in een steelpan, breng aan de kook en laat op hoog vuur in 8 min. inkoken tot een stroperige saus.

3
3
  • 492 g carpaccio

Rol plakjes carpaccio losjes op en prik er 1 of 2 aan een vork. Leg op een grote schaal.

4
4
  • 200 g paddenstoelenmelange

Snijd paddenstoelen in stukken en voeg toe aan de saus en laat 4 min. op laag vuur garen. Roer regelmatig.

5
5

Schenk de saus in een kom en serveer als dip bij de carpaccio. Bestrooi deze met Parmezaanse kaas uit het carpacciopakket.

variatietip:

De portsaus is ook lekker bij opgerolde plakjes rosbief.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.