Een­den­borst­fi­let met ro­de port­saus

Eend en port, een heerlijke combinatie. Een scheut balsamico-azijn zorgt voor en friszure twist.

(204)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Eend en port, een heerlijke combinatie. Een scheut balsamico-azijn zorgt voor en friszure twist. 4 personen
3 204

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vel van de eendenborstfilet met een scherp mes kruislings in, bestrooi met tijm, peper en zout. Verhit 1/3 van de boter in de koekenpan en bak de eendenfilet op de velkant ca. 5 min. Keer en schroei aan de andere kant ca. 1 min. dicht. Neem de filets uit de pan. Houd 3 el van het bakvet achter, gooi de rest weg.
  2. Schenk de port en de azijn bij het achtergebleven bakvet in de pan en breng het aan de kook. Laat de port in ca. 2 min. iets inkoken op middelhoog vuur. Roer regelmatig even om. Verwarm de eendenborstfilets ca. 3 min. aan beide kanten in de saus. Neem uit de pan en leg op een snijplank.
  3. Roer de groene peperkorrels door de saus. Neem de pan van het vuur en klop de rest van de boter erdoor in kleine stukjes. Snijd de eendenborstfilets in dunne plakjes. Verdeel de waterkers over de borden en leg de plakjes eendenborstfilet erop. Schenk de saus erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 130 mg
Tags
Ook te zien in

Eendenborstfilet met rode portsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­den­borst­fi­let met ro­de port­saus

1
1
  • 250 g eendenborstfilets
  • 2 el tijm

Snijd het vel van de eendenborstfilet met een scherp mes kruislings in, bestrooi met tijm, peper en zout.

2
2
  • 1 el boter

Verhit de boter in de koekenpan en bak de eendenfilet op de velkant ca. 5 min. Keer om en schroei aan de andere kant ca. 1 min. dicht.

3
3

Neem de filets uit de pan. Houd 3 el van het bakvet achter per vier porties, gooi de rest weg.

4
4
  • 150 ml rode port
  • 1 el balsamicoazijn

Schenk de port en de azijn bij het achtergebleven bakvet in de pan en breng het aan de kook.

5
5

Laat de port in ca. 2 min. iets inkoken op middelhoog vuur. Roer regelmatig even om.

6
6

Verwarm de eendenborstfilets ca. 3 min. aan beide kanten in de saus. Neem uit de pan en leg op een snijplank.

7
7
  • 2 el groene peperkorrels
  • 2 el boter

Roer de groene peperkorrels door de saus. Neem de pan van het vuur en klop de boter erdoor in kleine stukjes.

8
8
  • 38 g waterkers

Snijd de eendenborstfilets in dunne plakjes. Verdeel de waterkers over de borden en leg de plakjes eendenborstfilet erop. Schenk de saus erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.