Her­ten­bief­stuk met port­saus

Wild is altijd feestelijk, zeker met deze mooie, donkere kersen-portsaus.

(243)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Wild is altijd feestelijk, zeker met deze mooie, donkere kersen-portsaus. 4 personen
3 243

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout. Doe de gevogeltefond in een hapjes- of koekenpan en laat in 8 min. op hoog vuur inkoken tot er 1/3 over is. Voeg de port, kersen en takjes tijm toe en laat opnieuw in 8 min. inkoken tot er 1/3 over is.
  2. Verhit ondertussen de boter in een ruime koekenpan en bak de biefstukken 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Laat de biefstukken op een warm bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten. Verwijder de takjes tijm. Schenk het vet uit de pan, maar laat de aanbaksels zitten. Voeg de portsaus toe en verwarm op middelhoog vuur. Roer de aanbaksels door de saus. Serveer de biefstukken met de portsaus.

variatietip:

In plaats van gevogeltefond kun je ook wildfond gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 460 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Hertenbiefstuk met portsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Her­ten­bief­stuk met port­saus

1
  • 4 hertenbiefstukken

Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout.

2
  • 380 ml gevogeltefond

Doe de gevogeltefond in een hapjes- of koekenpan en laat in 8 min. op hoog vuur inkoken tot er 1/3 over is.

3
  • 150 ml tawny port
  • 250 g kersen
  • 3 takjes tijm

Voeg de port, kersen en takjes tijm toe en laat opnieuw in 8 min. inkoken tot er 1/3 over is.

4
  • 25 g boter

Verhit ondertussen de boter in een ruime koekenpan en bak de biefstukken 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege.

Tip: Je kunt voor je het vlees keert nog een klontje boter toevoegen aan het bakvet om te voorkomen dat de boter verbrandt en te zorgen dat het vlees mooi bruin bakt.

5

Laat de biefstukken op een warm bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten. Verwijder de takjes tijm uit de saus.

6

Schenk het vet uit de pan, maar laat de aanbaksels zitten. Voeg de portsaus toe en verwarm op middelhoog vuur. Roer de aanbaksels door de saus.

7

Serveer de biefstukken met de portsaus. Bon appétit!

variatietip:

In plaats van gevogeltefond kun je ook wildfond gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.