Eend met ro­mi­ge port­saus

Het wildseizoen in volle gang? Laat je verleiden door dit gerecht. Lekker met haricots verts en gebakken aardappelen.

(392)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Het wildseizoen in volle gang? Laat je verleiden door dit gerecht. Lekker met haricots verts en gebakken aardappelen. 4 personen
3 392

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de eendenborstfilet op kamertemperatuur komen. Kook de port in een steelpan op hoog vuur tot de helft in. Voeg de fond toe en breng aan de kook. Voeg de tijm en de peperkorrels toe en laat nog 15 min. inkoken, zodat de saus dikker wordt. Schenk de slagroom erbij en laat nog 5 min. inkoken.
  2. Maak met een scherp mes sneetjes in het vet van de eendenborst en bestrooi met peper en zout. Verhit een koekenpan en leg het vlees met het vet naar beneden in de pan. Bak 5 min. op laag vuur, keer niet. Giet het vet af en bak het vlees nog 1 min. op hoog vuur zodat het vel goudbruin en knapperig wordt.
  3. Keer om en bak nog 4 min. Schenk de rest van het vet uit de pan. Schenk de portsaus door een zeef in een pan en breng aan de kook. Snijd de eend in plakjes, verdeel over borden schep de saus erover.

combinatietip:

Lekker met appelmoes, gebakken aardappelen, haricots verts en gebakken paddenstoelen.

video

Een­den­borst be­rei­den

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 250 mg
Tags
Ook te zien in

Eend met romige portsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Eend met ro­mi­ge port­saus

1
1
  • 3 eendenborstfilets

Laat de eendenborstfilet op kamertemperatuur komen.

2
2
  • 400 ml rode port
  • 200 ml vleesfond

Kook de port in een steelpan op hoog vuur tot de helft in. Voeg de fond toe en breng aan de kook.

3
3
  • 6 takjes tijm
  • 4 tl zwarte peperkorrels

Voeg de tijm en de peperkorrels toe en laat nog 15 min. inkoken, zodat de saus dikker wordt.

4
4
  • 250 ml slagroom

Schenk de slagroom erbij en laat nog 5 min. inkoken.

5
5

Maak met een scherp mes sneetjes in het vet van de eendenborst en bestrooi met peper en zout.

6
6

Verhit een koekenpan en leg het vlees met het vet naar beneden in de pan. Bak 5 min. op laag vuur, keer niet.

7
7

Giet het vet af en bak het vlees nog 1 min. op hoog vuur zodat het vel goudbruin en knapperig wordt.

8
8

Keer om en bak nog 4 min. Schenk de rest van het vet uit de pan.

9
9

Schenk de portsaus door een zeef in een pan en breng aan de kook. Snijd de eend in plakjes, verdeel over borden schep de saus erover.

combinatietip:

Lekker met appelmoes, gebakken aardappelen, haricots verts en gebakken paddenstoelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.