Ro­de­kool­taart met gei­ten­kaas

Fan van hartige taart? En biet? En geitenkaas? Dan mag je deze taart echt niet missen.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 745 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(483)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Fan van hartige taart? En biet? En geitenkaas? Dan mag je deze taart echt niet missen. 4 personen
3 483

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (∅ 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de springvorm in en bekleed met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en bak ca. 15 min. in de oven.
  2. Snijd ondertussen de rodekool in reepjes. Schil de appel en snijd in stukjes. Breng de kool met de suiker en het water aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. stoven met de deksel op de pan. Voeg de appel en rozijnen toe aan de kool en stoof 5 min. Laat uitlekken in een zeef.
  3. Klop de eieren los in een kom en roer de crème fraîche erdoor. Voeg peper en eventueel zout toe. Hak de walnoten in stukjes. Verdeel kool, kaas, noten en eimengsel (die volgorde) over de bladerdeegbodem. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
video

Kool snij­den

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 52 g
    waarvan verzadigd 29 g
  • natrium 540 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Rodekooltaart met geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool­taart met gei­ten­kaas

1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
  • 6 plakjes bladerdeeg

Vet de springvorm in en bekleed met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en bak ca. 15 min. in de oven.

3
  • 600 g rodekool
  • 1 mildzoete appel

Snijd ondertussen de rodekool in reepjes. Schil de appel en snijd in stukjes.

4
  • 2 el suiker
  • 50 ml kraanwater

Breng de kool met de suiker en het water aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. stoven met de deksel op de pan.

5
  • 2 el rozijnen

Voeg de appel en rozijnen toe aan de kool en stoof 5 min. Laat uitlekken in een zeef.

6
  • 4 eieren
  • 200 g crème fraîche

Klop de eieren los in een kom en roer de crème fraîche erdoor. Voeg peper en eventueel zout toe.

7
  • 3 el walnoten
  • 125 g geitenkaas naturel 45+

Hak de walnoten in stukjes. Verdeel kool, kaas, noten en eimengsel over de bladerdeegbodem. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.