Wal­no­t­en­qui­che met ou­de kaas

Deze quiche heeft een verrassende crunch dankzij de walnoten. Rooster ze licht voor een extra nootachtige smaak.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 805 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(297)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Deze quiche heeft een verrassende crunch dankzij de walnoten. Rooster ze licht voor een extra nootachtige smaak. 4 personen
3 297

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm), ingevet

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat het deeg ontdooien.
  2. Hak de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord. Bekleed de quichevorm met het deeg. Snijd de waterkers grof. Spoel de erwten onder koud stromend water en laat uitlekken.
  3. Meng de erwten, waterkers en walnoten in een kom. Verdeel over de bodem van de vorm. Klop de eieren los met de crème fraîche. Meng de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Halveer de tomaatjes. Verdeel de tomaat met de snijkant naar boven over de quiche.
  4. Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in 35-40 min. goudbruin en gaar.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 805 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 62 g
    waarvan verzadigd 32 g
  • natrium 750 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Walnotenquiche met oude kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wal­no­t­en­qui­che met ou­de kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg

Laat het deeg ontdooien.

3
3
  • 60 g walnoten

Hak de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

4
4
  • 150 g waterkers

Bekleed de quichevorm met het deeg. Snijd de waterkers grof.

5
5
  • 200 g extra fijne tuinerwten

Spoel de erwten onder koud stromend water en laat uitlekken.

6
6

Meng met de waterkers en walnoten in een kom. Verdeel over de bodem van de vorm.

7
7
  • 4 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • 150 g oude boerenkaas

Klop de eieren los met de crème fraîche. Meng de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.

8
8
  • 250 g romaatjes

Halveer de tomaatjes. Verdeel de tomaat met de snijkant naar boven over de quiche.

9
9

Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in 35-40 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.