Verwarm de oven voor op 175 ºC. Halveer de speklappen in de breedte. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.
Meng in een kom de gembersiroop met de ketjap, suiker, knoflook, olie en rode peper. Schep de speklappen erdoor. Snijd de citroen in 6 parten. Doe de speklappen met de marinade in de braadslee of ovenschaal. Voeg de helft van de partjes citroen toe en zet ca. 35 min. in de oven. Schep na 20 min. om.
Snijd de bosui in ringetjes. Serveer het vlees met de rest van de citroenpartjes en bestrooi met de minifrites en bosui.
Indische speklapjes
Met mini frites en maxi smaak!
- bereidingstipWordt het gerecht te donker in de oven, dek het dan af met aluminiumfolie.
- combinatietipLekker met witte rijst en atjar tjampoer (zoetzure groenten).
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Gerelateerde recepten
Indische speklapjes
Met mini frites en maxi smaak!

hoofdgerecht
4 personen
570 kcal
10 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Halveer de speklappen in de breedte. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.
Meng in een kom de gembersiroop met de ketjap, suiker, knoflook, olie en rode peper. Schep de speklappen erdoor. Snijd de citroen in 6 parten. Doe de speklappen met de marinade in de braadslee of ovenschaal. Voeg de helft van de partjes citroen toe en zet ca. 35 min. in de oven. Schep na 20 min. om.
Snijd de bosui in ringetjes. Serveer het vlees met de rest van de citroenpartjes en bestrooi met de minifrites en bosui.
bereidingstip:Wordt het gerecht te donker in de oven, dek het dan af met aluminiumfolie.
combinatietip:Lekker met witte rijst en atjar tjampoer (zoetzure groenten).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 speklapjes
4 tenen knoflook
1 rode peper
3 el gembersiroop
4 el ketjap manis
2 tl donkere basterdsuiker
1 el zonnebloemolie
1 citroen
3 bosuien
50 g mini frites chips
Dit heb je nodig
ovenschaal (22 x 28 cm)