In­di­sche spek­lap­jes

Met mini frites en maxi smaak!

(463)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht Met mini frites en maxi smaak! 4 personen
3 463

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (22 x 28 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Halveer de speklappen in de breedte. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.
  2. Meng in een kom de gembersiroop met de ketjap, suiker, knoflook, olie en rode peper. Schep de speklappen erdoor. Snijd de citroen in 6 parten. Doe de speklappen met de marinade in de braadslee of ovenschaal. Voeg de helft van de partjes citroen toe en zet ca. 35 min. in de oven. Schep na 20 min. om.
  3. Snijd de bosui in ringetjes. Serveer het vlees met de rest van de citroenpartjes en bestrooi met de minifrites en bosui.

bereidingstip:

Wordt het gerecht te donker in de oven, dek het dan af met aluminiumfolie.

combinatietip:

Lekker met witte rijst en atjar tjampoer (zoetzure groenten).

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 985 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Indische speklapjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­sche spek­lap­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 175 ºC.

2
2
  • 4 speklapjes
  • 4 tenen knoflook

Halveer de speklappen in de breedte. Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

4
4
  • 3 el gembersiroop
  • 4 el ketjap manis
  • 2 tl donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el zonnebloemolie

Meng in een kom de gembersiroop met de ketjap, suiker, knoflook, olie en rode peper. Schep de speklappen erdoor.

5
5
  • 1 citroen

Snijd de citroen in 6 parten. Doe de speklappen met de marinade in de braadslee of ovenschaal.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

6
6

Voeg de helft van de partjes citroen toe en zet ca. 35 min. in de oven. Schep na 20 min. om.

Tip: Wordt het gerecht te donker, dek het dan af met aluminiumfolie.

7
7
  • 3 bosuitjes
  • 50 g mini frites

Snijd de bosui in ringetjes. Serveer het vlees met de rest van de citroenpartjes en bestrooi met de minifrites en bosui.

bereidingstip:

Wordt het gerecht te donker in de oven, dek het dan af met aluminiumfolie.

combinatietip:

Lekker met witte rijst en atjar tjampoer (zoetzure groenten).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.