Indische speklapjes

Met mini frites en maxi smaak!

570 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 35 min. oventijd

pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Halveer de speklappen in de breedte. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.

  2. Meng in een kom de gembersiroop met de ketjap, suiker, knoflook, olie en rode peper. Schep de speklappen erdoor. Snijd de citroen in 6 parten. Doe de speklappen met de marinade in de braadslee of ovenschaal. Voeg de helft van de partjes citroen toe en zet ca. 35 min. in de oven. Schep na 20 min. om.

  3. Snijd de bosui in ringetjes. Serveer het vlees met de rest van de citroenpartjes en bestrooi met de minifrites en bosui.

  • bereidingstipWordt het gerecht te donker in de oven, dek het dan af met aluminiumfolie.
  • combinatietipLekker met witte rijst en atjar tjampoer (zoetzure groenten).
  • Rode peper schoonmaken

    Instructievideo - 00:34 min.

Indische speklapjes

Met mini frites en maxi smaak!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

logo

Dit heb je nodig

Actie uitvoeren

Laat je mening horen!

Ik heb al een AH profiel