Ap­pel­crum­ble

Herfst, herfst, wat heb je te koop? Honderdduizend kruimels op een hoop. Op een hoop appels, bijvoorbeeld.

  • gebak
  • 8 personen
  • 385 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(435)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels gebak Herfst, herfst, wat heb je te koop? Honderdduizend kruimels op een hoop. Op een hoop appels, bijvoorbeeld. 8 personen
3 435

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kneed met de hand of in een keukenmachine een samenhangend deeg van de bloem, boter en ⅔ van de suiker.
  2. Snijd de appels in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels boven de ingevette ovenschaal in blokjes. Strooi er de rest van de suiker en kaneel over. Schep om. Verkruimel het deeg en strooi met de grofgehakte noten over de appel.
  3. Bak de crumble in de oven in 25-30 min. goudbruin en gaar. Bestrooi met de poedersuiker. Schep de appel-notencrumble aan tafel op de borden en schep er een bol ijs bij.
video

Els­tar

Onze leverancier - 05:55 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Appelcrumble

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel­crum­ble

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 100 g bloem
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 50 g suiker

Snijd de boter in blokjes. Kneed met de hand of in een keukenmachine een samenhangend deeg van de bloem, boter en suiker.

3
3
  • 1 kg friszoete appel

Schil de appels, snijd in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels boven de ingevette ovenschaal in blokjes.

4
4
  • 25 g suiker
  • 2 tl gemalen kaneel
  • 95 g hazelnoten

Strooi er de rest van de suiker en kaneel over. Schep om. Verkruimel het deeg en strooi met de grofgehakte noten over de appel.

5
5
  • 2 el poedersuiker

Bak de crumble in de oven in 25-30 min. goudbruin en gaar. Bestrooi met poedersuiker.

6
6
  • 8 bollen vanilleroomijs

Schep de appel-notencrumble aan tafel op de borden en schep er een bol ijs bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.