Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Griek­se ap­pel­taart

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 480 kcal voedingswaarden
    • 70 min bereiden
    • 70 min wachten
(258)waardeer
Een lekker grieks recept. Het nagerecht bevat de volgende ingrediënten: rozijnen, friszoete en stevige appels, gemalen kaneel, suiker, honing, walnoten, citroen, boter, eieren, bloem, bakpoeder, filodeeg en poedersuiker Grieks nagerecht 8 personen 480 kcal
3 258

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (Ø 26 cm)

Bereiden

1. Wel de rozijnen 15 min. in warm water. Laat uitlekken. Snijd ondertussen de appels in vieren. Verwijder de klokhuizen en snijd de parten in dunne schijfjes. Meng in een schaal met de kaneel, 30 g suiker, honing, walnoten en rozijnen. 2. Verwarm de oven voor op 160 °C. Rasp de gele schil van de citroen. Klop met een mixer de boter, de rest van de suiker, citroenrasp, 2 eieren, bloem, het bakpoeder en een mespunt zout tot een glad beslag. 3. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met boter. Klop het laatste ei los. Leg een vel filodeeg middenin de springvorm en bestrijk met ei. Leg een tweede vel haaks erop en bestrijk ook met ei. Snijd de overige vellen op de vouwlijnen in 3 repen en halveer deze in de breedte. Bekleed hiermee de rand van de springvorm: bestrijk de vellen met ei en plak ze dakpansgewijs, van onder naar boven, op elkaar, zodat het deeg over de rand hangt. Schep het beslag in de vorm en strijk glad. Verdeel het appelmengsel erover. Vouw het deeg over de vulling naar binnen, laat in het midden onbedekt. 4. Bak de taart in ca. 70 min. goudbruin. Dek af met aluminiumfolie als hij te snel kleurt. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

video

Fi­lo­deeg ge­brui­ken

Instructievideo - 01:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 480 kcal
  • Eiwit 9 g
  • Vet 22 g
  • Koolhydraten 61 g
Tags