Mues­li-ijs­to­ren­tjes

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • stamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Stamp de muesli fijn. Laat de boter en de honing in een steelpan smelten. Roer de muesli erdoor. Maak op bakpapier van het mengsel 8 platte rondjes die even groot zijn. Laat dit in een koelkast afkoelen tot ze hard zijn. Dit duurt ca 30 min.
  2. Pers de citroen uit. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Besprenkel met citroensap.
  3. Leg op elk bord een mueslirondje. Leg een bolletje vanilleroomijs op de rondjes. Leg de andere mueslirondjes op de bolletjes en druk een beetje aan. Leg op ieder torentje een appelaartje. Serveer de rest van de appel bij de torentjes. Bestrooi het bord licht met kaneel.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 52-01

Muesli-ijstorentjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mues­li-ijs­to­ren­tjes

1
1
  • 60 g krokante muesli
  • 2 el roomboter
  • 1 el bloemenhoning

Stamp de muesli fijn. Laat de boter en de honing in een steelpan smelten. Roer de muesli erdoor.

2
2

Maak op bakpapier van het mengsel 8 platte rondjes die even groot zijn. Laat dit in een koelkast afkoelen tot ze hard zijn. Dit duurt ca 30 min.

3
3
  • ½ citroen
  • 1 appel

Pers de citroen uit. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Besprenkel met citroensap.

4
4
  • 4 bolletjes vanilleroomijs

Leg op elk bord een mueslirondje. Leg een bolletje vanilleroomijs op de rondjes. Leg de andere mueslirondjes op de bolletjes en druk een beetje aan.

5
5
  • 1 tl kaneel

Leg op ieder torentje een appelaartje. Serveer de rest van de appel bij de torentjes. Bestrooi het bord licht met kaneel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.