Ro­de­kool­sa­la­de

Voor als je echt eens wilt verrassen: rodekool uit de oven. Maar dan afgekoeld tot salade.

(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Voor als je echt eens wilt verrassen: rodekool uit de oven. Maar dan afgekoeld tot salade. 4 personen
3 64

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • ovenschaal (25 x 35 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 ºC. Schil de winterpeen. Rasp de peen en kool grof in de keukenmachine. Doe in de ovenschaal, bestrooi met het karwijzaad en rooster ca. 10 min. in het midden van de oven.
  2. Pers ondertussen de mandarijn en citroen uit. Meng al het sap met de mayonaise tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Neem de ovenschaal uit de oven en schep de dressing en rozijnen erdoor. Laat 15 min. staan. Snijd de bieslook fijn, strooi over de salade en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 135 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Rodekoolsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool­sa­la­de

1
1
  • 300 g winterpeen
  • 500 g rodekool

Verwarm de oven voor op 225 ºC. Schil de winterpeen. Rasp de peen en kool grof in de keukenmachine.

2
2
  • 2 tl karwijzaad

Doe in de ovenschaal, bestrooi met het karwijzaad en rooster ca. 10 min. in het midden van de oven.

3
3
  • 1 mandarijn
  • 1 citroen
  • 6 el mayonaise

Pers ondertussen de mandarijn en citroen uit. Meng al het sap met de mayonaise tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 50 g blanke rozijnen
  • 25 g bieslook

Neem de ovenschaal uit de oven en schep de dressing en rozijnen erdoor. Laat 15 min. staan. Snijd de bieslook fijn, strooi over de salade en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.