Ro­de­kool met ro­zij­nen

Frisse rodekoolsalade die in no time op tafel staat. Wacht maar tot je het proeft!

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Frisse rodekoolsalade die in no time op tafel staat. Wacht maar tot je het proeft! 4 personen
3 32

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de rodekool in stukken en schaaf in de keukenmachine in dunne reepjes. Doe in een kom. Snijd de bieslook fijn.
  2. Meng de mayonaise met de azijn tot dressing. Meng de kool, rozijnen, dressing en de helft van de bieslook. Bestrooi met de rest van de bieslook.

bereidingstip:

Je kunt de salade 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Voeg de bieslook vlak voor het serveren toe.

combinatietip:

Lekker bij de snelle hazenpeper (zie het recept elders op ah.nl/allerhande).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Rodekool met rozijnen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool met ro­zij­nen

1
1
  • 500 g rodekool
  • 25 g bieslook

Snijd de rodekool in stukken en schaaf in de keukenmachine in dunne reepjes. Doe in een kom. Snijd de bieslook fijn.

2
2
  • 4 el mayonaise
  • 2 el balsamicoazijn
  • 75 g rozijnen

Meng de mayonaise met de azijn tot dressing. Meng de kool, rozijnen, dressing en de helft van de bieslook. Bestrooi met de rest van de bieslook.

bereidingstip:

Je kunt de salade 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Voeg de bieslook vlak voor het serveren toe.

combinatietip:

Lekker bij de snelle hazenpeper (zie het recept elders op ah.nl/allerhande).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.