Kwark­taart met aard­bei­en

Van deze zomertaart kun je gerust nog een tweede puntje nemen.

(743)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Van deze zomertaart kun je gerust nog een tweede puntje nemen. 9 stuks
4 743

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • keukenmachine
  • springvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat in een kom met koud water gelatine ca. 5 minuten weken. Verkruimel de mariabiscuits en doe in een kom. Smelt boter en meng de boter met water door de koekkruimels. Vet de springvorm licht in en verdeel het kruimelmengsel over de bodem en druk goed aan.
  2. Was 300 g aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer in de keukenmachine de aardbeien. Pers de sinaasappel uit en verwarm zachtjes in een pannetje. Knijp de gelatine goed uit en van vuur af al roerend in warme sinaasappelsap oplossen. Laat het mengsel even afkoelen.
  3. Roer in een kom kwark, suiker, sinaasappelmengsel en aardbeienpuree goed door elkaar. Klop in een andere kom slagroom stijf en schep luchtig door het kwarkmengsel. Verdeel het kwarkmengsel over de kruimelbodem in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  4. Laat de kwarktaart in koelkast in ca. 3 uur opstijven. Halveer de rest van de aardbeien en rangschik op de bovenkant van de taart. Verwarm zachtjes in een pannetje de aardbeienjam met water. Bestrijk met een kwastje de aardbeien en kwark rijkelijk met jammengsel.

variatietip:

Met kersen en amandelen: Vervang de mariabiscuits door amandelspeculaasjes. Gebruik in plaats van verse aardbeien ontpitte verse kersen of uitgelekte kersen uit een pot. Garneer de taart met 25 g geroosterd amandelschaafsel in plaats van met aardbeiengelei. Met bitterkoekjes en sinaasappellikeur: Snijd 200 g bitterkoekjes in kleine stukjes en roer deze met 2 eetlepels sinaasappellikeur (in plaats van aardbeienpuree) door het kwarkmengsel. Garneer de taart met 50 g bitterkoekjes en fijngeraspte sinaasappelschil.

video

Ge­la­ti­ne ver­wer­ken

Instructievideo - 01:12 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 130 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Kwarktaart met aardbeien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kwark­taart met aard­bei­en

1
1
  • 12 blaadjes gelatine

Laat in een kom met koud water gelatine ca. 5 min. weken.

Gelatine verwerken

Instructievideo

01:12 min.

2
2
  • 200 g mariabiscuits

Verkruimel met een keukenmachine of met een deegroller mariabiscuits en doe in een kom.

3
3
  • 100 g roomboter
  • 2 el kraanwater

Smelt in een pannetje boter en meng de boter met water door de koekkruimels.

4
4
  • 2 g roomboter

Vet de springvorm licht in en verdeel het kruimelmengsel over de bodem en druk goed aan.

5
5
  • 300 g aardbeien

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer in de keukenmachine de aardbeien.

6
6
  • 1 perssinaasappel

Pers de sinaasappel uit en verwarm zachtjes in een pannetje.

7
7

Knijp de gelatine goed uit en van vuur af al roerend in warme sinaasappelsap oplossen. Laat het mengsel even afkoelen.

8
8
  • 500 g magere kwark
  • 200 g witte basterdsuiker

Roer in een kom kwark, suiker, sinaasappelmengsel en aardbeienpuree goed door elkaar.

9
9
  • 250 ml slagroom

Klop in een andere kom slagroom stijf en schep luchtig door het kwarkmengsel.

10
10

Verdeel het kwarkmengsel over de kruimelbodem in de springvorm en strijk de bovenkant glad.

11
11

Laat de kwarktaart in koelkast in ca. 3 uur opstijven.

12
12
  • 200 g aardbeien

Halveer de rest van de aardbeien en rangschik op de bovenkant van de taart.

13
13
  • 4 el aardbeienjam
  • 1 el kraanwater

Verwarm zachtjes in een pannetje de aardbeienjam met water.

14
14

Bestrijk met een kwastje de aardbeien en kwark rijkelijk met jammengsel.

variatietip:

Met kersen en amandelen: Vervang de mariabiscuits door amandelspeculaasjes. Gebruik in plaats van verse aardbeien ontpitte verse kersen of uitgelekte kersen uit een pot. Garneer de taart met 25 g geroosterd amandelschaafsel in plaats van met aardbeiengelei. Met bitterkoekjes en sinaasappellikeur: Snijd 200 g bitterkoekjes in kleine stukjes en roer deze met 2 eetlepels sinaasappellikeur (in plaats van aardbeienpuree) door het kwarkmengsel. Garneer de taart met 50 g bitterkoekjes en fijngeraspte sinaasappelschil.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.