Li­mon­cel­lo-kwark­taart met can­tuc­ci­ni­bo­dem

Wedden dat je deze frisse kwarktaart met Italiaanse touch niet kunt weerstaan?

  • nagerecht
  • 12 personen
  • 405 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Wedden dat je deze frisse kwarktaart met Italiaanse touch niet kunt weerstaan? 12 personen
3 61

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • springvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de gelatine 5 min. in koud water. Smelt de boter en maal de cantuccini fijn in de keukenmachine. Schenk, terwijl de motor draait, de gesmolten boter bij de koekkruimels. Verdeel het koekkruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.
  2. Rasp de gele schil van de citroenen en pers de vruchten uit. Doe het sap met de limoncello in een steelpan en breng tegen de kook aan. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat al roerend oplossen.
  3. Meng de kwark met de mascarpone en suiker in een grote kom. Voeg het limoncellomengsel toe en schenk in de springvorm. Laat de kwarktaart 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer met het citroenrasp.

bereidingstip:

Heb je geen keukenmachine? Doe de koekjes dan in een theedoek, vouw goed dicht en plet de koekjes voorzichtig met bijvoorbeeld een (nog volle) conservenpot of -blik.

Tip:

Deze kwarktaart kun je 2 dagen van te voren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 30 mg
  • vezels 1 g
Tags

Limoncello-kwarktaart met cantuccinibodem

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Li­mon­cel­lo-kwark­taart met can­tuc­ci­ni­bo­dem

1
  • 8 blaadjes gelatine

Week de gelatine 5 min. in koud water.

2
  • 125 g boter
  • 250 g cantuccini alla mandorla

Smelt de boter en maal de cantuccini fijn in de keukenmachine. Schenk, terwijl de motor draait, de gesmolten boter bij de koekkruimels.

3

Verdeel het koekkruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.

4
  • 2 citroenen

Rasp de gele schil van de citroenen en pers de vruchten uit.

5
  • 150 ml limoncello

Doe het sap met de limoncello in een steelpan en breng tegen de kook aan. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat al roerend oplossen.

6
  • 500 ml volle Franse kwark
  • 250 g mascarpone
  • 175 g witte basterdsuiker

Meng de kwark met de mascarpone en suiker in een grote kom. Voeg het limoncellomengsel toe en schenk in de springvorm.

7

Laat de kwarktaart 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer met het citroenrasp. Lekker!

bereidingstip:

Heb je geen keukenmachine? Doe de koekjes dan in een theedoek, vouw goed dicht en plet de koekjes voorzichtig met bijvoorbeeld een (nog volle) conservenpot of -blik.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.