Kwark­taart met ro­zij­nen en si­naas­ap­pel

  • nagerecht
  • 10 stuks
  • 440 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 10 stuks
3 58

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier
  • springvorm (doorsnede 24 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Gelatine 5 min. in koud water weken. Van 1 sinaasappel 1 tl schil raspen en sinaasappel uitpersen. Rozijnen mengen met sinaasappelrasp en 1 el sinaasappelsap. (In magnetron) rest van sinaasappelsap verwarmen. Gelatine uitknijpen en in warme sap oplossen. Mengsel iets laten afkoelen. In kom kwark, gelatinemengsel, rozijnen en suiker door elkaar roeren. In andere kom slagroom stijfkloppen. Room door kwarkmengsel scheppen. In pan of magnetron boter smelten. Koekjes verkruimelen in keukenmachine (of in plastic zakje, met deegroller) en kruimels door gesmolten boter mengen. Springvorm met bakpapier bekleden, ook de randen. Koekmengsel over bodem van vorm verdelen en met bolle kant van lepel stevig aandrukken. Kwarkmengsel erop scheppen en bovenkant gladstrijken. Taart in koelkast in minstens 3 uur laten opstijven.
  2. Rest van sinaasappels dik schillen en elk in 5-6 plakken snijden. (In magnetron) marmelade met likeur verwarmen. Bovenkant van taart ermee bestrijken. Garneren met sinaasappelplakken en muntblaadjes.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.